Christian Hartmann/Action Images
Christian Hartmann/Action Images

Leicester u vodećoj momčadi Ligue 1 pronašao 'novog Kantea', ali njegova cijena je paprena

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 17:33

On bi trebao biti osigurač u veznoj liniji kako bi Maddison i Tielemans mogli biti više fokusirani na napad.

Poznati talijanski novinar i stručnjak za transfere, Fabrizio Romano, nije otišao na godišnji odmor usprkos tome što je prijelazni rok u 'ligama petice' zatvoren. Njegove najnovije spoznaje vezane su uz engleski i francuski nogomet, a one su te da bi ovog ljeta Leicester City mogao iz Ligue 1 u svoje redove dovesti veznjaka Lillea Boubakaryja Soumarea.

21-godišnji Francuz koji podrijetlo vuče iz Senegala standardni je član udarnih 11 francuskog kluba koji se trenutno nalazi na vrhu francuskog prvenstva. Ove sezone je za Lille skupio 29 nastupa u svim natjecanjima, a jedinu asistenciju upisao je u Europskoj ligi protiv Sparte Prag.

Soumare je standardni U-21 reprezentativac, a u Lille je došao bez da je za njega plaćena ikakva odšteta prije četiri godine iz druge momčadi PSG-a. Član kluba iz Pariza bio je šest godina, ali za B momčad skupio je tek jedan nastup prije nego li je preselio u klub u kojem će kasnije postati suigrač s Domagojem Bradarićem.

Budući da mu ugovorna obveza ističe za nešto manje od 18 mjeseci, Lilleu bi ovo ljeto moglo biti posljednja šansa da nešto zarade na svojem veznjaku u slučaju da on u međuvremenu ne potpiše novi ugovor. Baš zbog toga što bi već od siječnja 2022. godine mogao slobodno pregovarati s drugim klubovima, tržišna vrijednost mu je u blagom padu pa ga tako danas Transfermarkt 'cijeni' na 23 milijuna eura.

Interes Leicestera navodno nije neozbiljan, već oni u Soumareu vide ono što su nekada imali u Kanteu. Doduše, Kantea su Lisice dovele za poprilično mali novac iz Ceana, dok na veznjaka Lillea nemaju razloga ni pomišljati ukoliko nisu na ček spremni ispisati 25 milijuna eura za odštetu.

Bilo kako bilo, za ovo ljeto već sad znamo da će biti itekako toplo, a hoće li se ovaj transfer u konačnici uistinu ostvariti, zasad je nezahvalno prognozirati. No, kad Romano nešto javi, to je znak da se negdje dim nazire, a kad ima dima, ima i vatre.


Tagovi

LilleLeicestertransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti