Legendarni španjolski reprezentativac objavio kraj karijere

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.05.20. | 18:48

Pandemija koronavirusa ranije od očekivanog završila je još jednu ikonsku karijeru.

Legendarni Aritz Aduriz objavio je preko svog službenog Twitter profila da je odlučio završiti igračku karijeru.

U veljači je ovaj napadač napunio 39 godina, a većinu karijere proveo je u Athletic Bilbau. Rođeni Bask igrao je još za Valladolid, Mallorcu i Valenciju, a najproduktivniji je bio u četvrtom desetljeću života.

Od povratka s Mestalle na San Mames, redovno je upisivao dvoznamenkasti broj golova – od sezone 2012./'13. pet sezona uzastopno je zabio minimalno 14 prvenstvenih golova, a najefikasniji bio je u sezoni 2015./'16. kada je zabio 20 golova u La Ligi.

Planirao se sa stilom oprostiti od voljenog Athletica, utakmicom u finalu Kupa kralja gdje ih očekuje baskijski okršaj sa Real Sociedadom, međutim, pandemija koronavirusa pomrsila mu je planove. Zbog ozljede kuka, liječnici su mu sasvjetovali što skoriju operaciju, zbog čega je ranije od očekivanog okačio kopačke o klin.

Za španjolsku reprezentaciju Aduriz je upisao 13 nastupa i dva gola,a  igrao je i 23 minute u porazu Furije od Hrvatske u grupnoj fazi Europskog prvenstva 2016. godine u Francuskoj (2:1).

„Moje tijelo je reklo „dosta“. Ne mogui pomoći suigračima kako bih htio i kako su oni zaslužili. Nažalost, živimo u bolnoj situaciji, pandemija zbog koje svi patimo, ostavila je nepopravljivu štetu, ali moramo se nastaviti boriti zajedno. Vrijeme je došlo da se oprostim i ovako put završava za mene – nezaboravno i sjajno, od početka do kraja“, između ostalog je napisao Aduriz.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr"><a href="https://t.co/8WQU5mOMvD">pic.twitter.com/8WQU5mOMvD</a></p>&mdash; Aritz Aduriz (@AritzAduriz11) <a href="https://twitter.com/AritzAduriz11/status/1263120762208169984?ref_src=twsrc%5Etfw">May 20, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Reuters)


Tagovi

Aritz Adurizšpanjolska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti