ALBERT GEA/Action Images
ALBERT GEA/Action Images

Laporta novi-stari predsjednik Barcelone

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 07.03.21. | 23:21

Najveći favorit na kraju je pobijedio.

Najveći favorit za funkciju čelnika nogometnog giganta Barcelone, Joan Laporta, na koncu je opravdao status.

Kako javljaju mediji na Pirenejskom poluotoku, odvjetnik koji je već od 2003. do 2010. obnašao ovu dužnost, dobio je povjerenje 57.25% glasača od 55 tisuća glasova. Victor Font osvojio je 31.31%, a Freixa 10.24% svih glasova.

Njegova najveća prednost, između ostalog, bili su uspješan period od sedam godina kada je u prošlosti vodio Blaugranu do četiri španjolska i dva europska naslova te dovođenjem Ronaldinha, Eto'oa i Deca, između ostalih te Josepa Guardiole na trenersku klupu. Međutim, kontroverznin stavovi te zagovaranje katalonske neovisnosti su mu, uz loše stanje u košarkaškoj sekciji kluba, umalo donijeli opoziv 2006., ali je na kraju otišao četiri godine kasnije zbog lošijih rezultata.

Osim toga, u dobrim je odnosima s Leom Messijem, čiji ostanak smatra primarnom stavkom kluba, a mnogi vjeruju kako mu je uprava ta prednost donijela najveću prevagu kod navijača i glasača. Može se reći da je njegova pobjeda od ulitmatumskog značaja, a sam je za Messija rekao:

''Imam sjajan odnos s Leom i on će razmotriti svaku ponudu koju iznesem pred njega. Međutim, ako ne pobijedim na izborima, Leo neće ostati. To znam. Pobijedim li, Messi će vagati ponude, ali sam siguran da ako netko od ostalih kandidata pobijedi, Messi neće ostati u Španjolskoj'', rekao je nedavno novopečeni predsjednik Laporta.



Tagovi

Joan LaportaBarcelonaJosep Maria BartomeuToni Freixa

Ostale Vijesti