Jim Dedmon/USA TODAY Sports
Jim Dedmon/USA TODAY Sports

LaMelo jači od Giannisa, Babo skroman, Blazersi bez McColluma i Lillarda bolji od Irvinga i Duranta (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 11.01.22. | 08:42

Boston je slavio tek nakon produžetaka protiv Pacersa.

Zanimljiva večer u NBA ligi. Svi oni koji su se kladili na pobjede favorita nisu se najbolje proveli, jer jučer su kiksali redom Bucksi, Utah Jazz, Boston je do pobjede došao tek nakon produžetka, a mnoge je iznenadio i poraz Kingsa od Clevelanda.

No, krenimo redom. Prvi u nizu igrača koje se treba skrenuti pažnja za njegovu jučerašnju izvedbu je LaMelo Ball. Najmlađi i najtalentiraniji od braće Ball bio je predvodnik Hornetsa u pobjedi protiv prošlogodišnjeg prvaka. U Spectrum Centru je domaćin slavio rezultatom 103:99, a prvo ime ogleda bio je LaMelo Ball. Iako je Scary Terry Rozier imao veći broj postignutih poena i manje ispucanih lopti, Ball je zabijao kad je to bilo najpotrebnije. U ovom ogledu, James Borego koristio je tek osam igrača. Čak njih sedmorica nisu upisali ni minutu, a k tome su mu još nedostajali Kelly Oubre Jr. i Vernon Carey Jr.

LaMelo je imao 23 poena, 5 skokova i 3 asistencije, Rozier 27 poena, 7 skokova i 4 asistencije, a dobru rolu odradio je i Miles Brigdges sa 17 poena, 11 skokova i 2 asistencije.

Detroit Pistonsi nisu bili favoriti protiv Utah Jazza, ali su u konačnici slavili protiv Bogdanovića i ostatka društva. Cade Cunningham na posljednjem NBA draftu bio je prvi izbor, a sad smo vidjeli i zašto. Naime, playmaker Pistonsa imao je večer karijere, a na kraju se mogao pohvaliti s 29 poena, 1 skokom, 8 asistencija, 2 blokade i 2 ukradene lopte. Jednako dobar učinak po broju poena imao je Saddiq Bey, dok su od igrača s klupe dobro reagirali Joseph, Jackson i Lee.

Što se tiče gostiju, odličan je bio Mitchell koji je na kraju dogurao do 31 poena, 3 skoka i 4 asistencije, dobar je pod obručem bio Hassan Whiteside koji se zaustavio na 21 poenu, 14 skokova, 2 ukradene lopte i 3 blokade, dok je Bojan Bogdanović na kraju imao najgori +/- učinak na terenu (zajedno s Mitchellom) koji je iznosio -21. Babo je na kraju skupio 12 poena, 4 skoka i 2 asistencije.


Za kraj, spomenimo i pomalo neočekivanu pobjedu Portlanda u svojem Moda Centru protiv Netsa rezultatom 114:108. Za domaćina nisu igrali Lillard i McCollum, ali su zato sjajni bili Simons (23 poena), Corvington (21 poen) i Nurkić (20 poena).

Gosti su bili bez Jamesa Hardena, ali to im nije neko opravdanje kad znamo da u momčad vratio Kyrie Irving. Popularni Uncle Drew dogurao je do 22 poena, 8 skokova i 4 asistencije, dok je njegov suigrač, i ponajbolji košarkaš današnjice, Kevin Durant, na kraju imao 28 poena, 10 skokova i 5 asistencija.


NBA, 11.siječnja

Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 103:99

Detroit Pistons – Utah Jazz 126:116

Boston Celtics – Indiana Pacers 101:98 (nakon produžetaka)

NY Knicks – SA Spurs 111:96

Houston Rockets – Philadelphia 76ers 91:111

Portland Trail Blazers – Brooklyn Nets 114:108

Sacramento Kings – Cleveland Cavaliers 108:109


Tagovi

LaMelo BallGiannis AntetokounmpoBojan BogdanovićKyrie IrvingKevin DurantBrooklyn NetsPortland Trail BlazersCharlotte HornetsNBA

Ostale Vijesti