NK Varaždin
NK Varaždin

Kovačević i Drožđek najavili Goricu: „Analizirali smo njihovu igru, ne smijemo gubiti loptu u srednjem bloku“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 28.09.23. | 11:34

Gorica pod vodstvom trenera Jeličića u četiri utakmice ima – četiri pobjede!

Nakon teško izborenog plasmana u osminu finala Kupa protiv Grobničana, koji je na svojim Mavrincima pao tek nakon jedanaesteraca, nogometaši Varaždina u subotu u 17 sati igraju utakmicu 10. kola HNL-a protiv Gorice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gosti iz Turopolja u ovu utakmicu ulaze u sjajnom raspoloženju budući da su vezali četiri pobjede, ali Kovačević vjeruje da njegova momčad može do sva tri boda iako njegovoj momčadi nije bilo lako na Grobniku…

„Najbitniji je prolaz u Kupu i to što smo htjeli smo i ostvarili, ali nismo se nadali da ćemo doći do jedanaesteraca, već smo htjeli pobijediti u regularnom dijelu. Igrali smo protiv dobrog domaćina, kojemu je to bila utakmica godine, međutim, svjesni smo da moramo bolje. Dali smo priliku igračima koji manje igraju i vidjelo se da nisu u ritmu, no bilo je i dobrih stvari, od golmana, do oba stopera, zadnjeg reda. Dobro je odigrao i Marina, kao i par igrača, a sve drugo treba zaboraviti. Jučer smo održali sastanak i rekli da moramo bolje ako se želimo baviti nogometom i biti profesionalni nogometaši“, rekao je uvodno na današnjem susretu s novinarima u klubu trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Slijedi Gorica…

„Gorica je odlična ekipa, možda u najboljem trenutku u najboljoj formi. Odlazak trenera Sopića se nije osjetio, u posljednje četiri utakmice imaju četiri pobjede, tri u prvenstvu i jednu u Kupu. Dobro posložena ekipa, imaju širinu i to se vidi po rezultatima. Igramo kod kuće i gledamo sebe. Posljednje međusobne utakmice su bile zanimljive, u prvom kolu ove sezone svakoj je momčadi pripalo po jedno poluvrijeme. Očekuje nas teška utakmica.“

Ante Vukušić je slomio dvije kosti u stopalu protiv Grobničana zbog čega ga neće biti minimalno mjesec i pol dana, a osim njega Kovačeviću će nedostajati Šego i Ba.

„Treniramo u dobrom raspoloženju, u posljednja tri susreta primili smo samo jedan gol, a čvrsti moramo biti i protiv Gorice. Opet želim da budemo ofenzivni i kombinatorni u fazi napada. Imamo kvalitetne napadače za koje vjerujem da će u subotu biti raspoloženi i da ćemo se na kraju mi veseliti. nalizirali smo već njihovu igru. Zaista nezgodna ekipa i zato osvajaju tako puno bodova,. Radna ekipa, a opet imaju dobru završnicu i dosta su odgovorni u fazi obrane. Jako dobri su u otvaranju prema naprijed. Međutim, imamo svoj način igre, moramo biti strpljivi, ne smijemo gubiti lopte, posebno u njihovom srednjem bloku, gdje su najopasniji kada izlaze. Vjerujem da će naši napadači biti raspoloženi, a cilj nam je da što prije postignemo gol, da nam bude lakše doći do pozitivnog rezultata“, zaključio je trener Varaždina, nakon kojeg je riječ dobio Domagoj Drožđek.

„Uvijek se moramo boriti za pobjedu, da budemo što bolje plasirani na tablici. Dat ćemo sve od sebe, kao i uvijek, a prema naprijed moramo biti malo konkretniji, a prema otraga malo čvršći, ali sve u svemu mislim da nam jako dobro ide i da trebamo gledati samo prema naprijed“, rekao je krilni napadač Varaždina pa dodao.

„Gorica je uvijek pokazivala karakter i to ih uvijek krasi. Moramo pokazati još veći karakter, biti odlučniji od njih i konkretniji prema naprijed.“



Tagovi

NK VaraždinVaraždinDomagoj DrožđekMario KovačevićHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti