Foto: Red Bull Salzburg Official
Foto: Red Bull Salzburg Official

Konkurencija za Šimića: Red Bull potpisao srpskog napadača iz TSC-a za 4.5 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.06.23. | 15:05

Dobio je Sučićev broj, dok će na leđima hrvatskog veznjaka u narednoj sezoni biti broj 10.

Red Bull Salzburg upravo je dogovorio drugo pojačanje za sezonu 23./24. Nakon što su besplatno iz LASK-a doveli njihovog kapetana Alexandera Schlagera koji će se s Philippom Köhnom boriti za jedinicu, sad su iz srpskog prvoligaša TSC Bačke Topole doveli 19-godišnjeg napadača Petra Ratkova.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prema informacijama Mozzart Sporta, Austrijanci će za Ratkova platiti 4.5 milijuna eura, s tim da se transfer može uvećati za 500 tisuća eura ako se ostvare bonusi. Osim toga, TSC je zadržao pravo na 15 posto od sljedeće prodaje što bi se moglo pokazati sjajnim potezom ako Ratkov napravi transfer poput primjerice Šeška, Haalanda ili Dabbura.

Ratkov (19) je U21 reprezentativac Srbije, a ima i hrvatsku putovnicu. Prošle sezone je u dresu TSC-a skupio 14 pogodaka i pet asistencija u 40 nastupa u svim natjecanjima.

Talentirani srpski napadač je dobio dres s brojem 21 kojeg je dosad nosio Luka Sučić, s tim da su iz Red Bulla jučer objavili kako će u nadolazećoj sezoni hrvatski veznjak na leđima nositi desetku.

„Nevjerojatan je osjećaj što sam potpisao za tako veliki klub. Dugo sam pratio Red Bull Salzburg i smatram da je savršeno organiziran. Pričao sam sa Strahinjom Pavlovićem uoči transfera i pričao mi je u superlativu o svemu što me čeka ovdje. Ne mogu dočekati da zaigram na Red Bull Areni prvi put“, istakao je Petar Ratkov za klupsku web stranicu.

Red Bull je tako pobijedio u utrci za mladim, ali iznimno stasitim (193 cm) Ratkovom kojeg su pratili Empoli, Cosenza, Spezia i Parma iz Italije, baš kao i Rangers, Anderlecht te Cincinnati.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Red Bull SalzburgBačka TopolaAustrijska Bundesliga

Ostale Vijesti