Kolnovi navijači napravili huliganski šou na Marakani

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 08.12.17. | 09:14

“Civilizirani“ Europljani divljali na „Balkanu“.

Nakon svakog, pa i najmanjeg incidenta kojeg naprave hrvatski navijači na stadionu, oko njega ili, pak, na nekoj autocesti, domaći mediji se tradicionalno raspišu o „divljanju balkanskih primitivaca“, organiziraju se emisije u kojima često gostuju predstavnici HNS-ovog odbora za sigurnost (zanimljivo, kada ih se zove na raspravu o vođenju Saveza, HNS-ovci takve emisije u pravilu ignoriraju) i pozivaju se na Zapadnu Europu, koja „zna“ kako se treba nositi s tim „huliganskim ološem“.

Kada hrvatski navijači neumjesno skandiraju na međunarodnim utakmicama, iz središnjice UEFA-e u rekordnom roku stižu teške novčane sankcije, a ponekad i zabrana igranja pred gledateljima (ili zatvaranje određenih tribina).

Domaći nogometni dužnosnici, od kojih su neki optuženi za teški gospodarski kriminal koji se često broji i u stotinama milijuna „nečega“, stalno ističu kako su zbog divljanja navijača morali platiti 10, 30, 50, 100 tisuća eura.

Navijači Crvene Zvezde, zloglasne Delije, smatraju se jednim od najdivljijih u Europi, a jučer su na domaćem terenu ugostili civilizirane Europejce iz Kolna. Nijemci, pragmatični kakvi jesnu, u strahu od povampirenih balkanskih huligana, zapalili su stadion i bakljama gađali domaće navijače.

Sukladno dosadašnjoj praksi, očekujmo brze i oštre reakcije UEFA-e i njemačkih medija.

Napomenimo, Zvezda je jučer svladala Koln s 1:0 i izborila nokaut fazu Europske lige.

(Foto: Screenshot)


Ostale Vijesti