REUTERS/Peter Powell
REUTERS/Peter Powell

Keita eurogolom zapečatio pobjedu Liverpoola, Odegaard krasno pogodio iz slobodnjaka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 18.09.21. | 17:03

Nastavljeno je peto kolo Premier lige

Nakon sjajne predstave Brentforda na stadionu Molineux, nastavljeno je peto kolo engleske Premier lige. Četiri utakmice su danas startale od 16 sati, i moramo priznati, nismo ostali razočarani.

Najviše se okčekivalo od utakmice Liverpoola i Crystal Palacea. Završilo je sjajno za domaćina slavili su 3:0. Redsi vole goste s juga Londona, posebno ih voli Sadio Mane, koji je do prvog današnjeg zvižduka imao pogodak iz 8 posljednjih međusobnih ogleda. Ganjao se deveti i to uspješno, Senegalac je pred kraj prvog poluvremena pogodio za 1:0 tako postao dvostruki rekorder. Ne samo da ima devet utakmica s pogotkom protiv Palacea zaredom, već je tek trinaesti igrač u povijesti kluba koji ima preko 100 pogodaka za klub. Pogodak pronađite OVDJE.

U drugom dijelu smo vidjeli nastavak dominacije Poola,uz povremene pokušaje Vierinog Palacea koji je prijetio iz kontri, uglavnom neuspješno. U igri je bio i bivši Celticov Edouard, no nije uspio ponoviti učinak iz premijere prošloga kola kad je ušao u igru ptiv Spursa i odmah zabio. No, zato je zabio Salah. Njegov gol pronađite OVDJE. I baš kad se učinilo da je to kraj, Keita je odlučio postati zvijezda kola i zasjeniti sve svoje suigrače. Nevjerojatnu majstoriju je nemoguće opisati, slike i video govore tisuću riječi.

Arsenal je, nakon tri poraza i jedne pobjede (minimalno slavlje protiv slabog Norwicha) napokon ušao u kakvu takvu formu. Pretprošlog tjedna je Topnike spasio Aubameyang, a danas je junak protiv Burnleyja u gostima bio novi stari igrač Arsenala – Martin Odegaard. Norveško čudo od djeteta je raskrstilo s Real Madrido ovoga ljeta, odlučivši se na ostanak nakon dolične polusezone na posudbi u Londonu. Bio je strijelac jedinog pogotka za svoju ekipu, završilo je minimalnom pobjedom gostiju, 0:1.

Iako mnogi propituju Arsenalovu transfer politiku, čini se da su s Odegaardom – pogodili. Burnley je pokazao da ima sjajni defenzivni blok, no protiv ovakvog slobodnjaka nije išlo. Kako rasparati rašlje pronađite OVDJE.

U drugom dijelu uglavnom uspavanka, premda je Arteta oko 70. minute dobrano grizao nokte. Nakon jednog duela Vydra je pao u šesnaestercu, VAR soba je pregledavala situaciju, no sudac je rekao konačno NE jedanaestercu koji bi ustakmicu odveo u neizvjesnost. Susret je završio uz taj jedini pogodak Odegaarda koji će sigurno biti igrač utakmice.

Zanimljivo je bilo i na istoku zemlje, gdje su Kanarinci na svom Carrow Roadu dočekali Watford. I Norwich i Watford su povratnici u Premier ligu, pa nekih upitnika između dvije ekipe nije bilo. Norwich se može pohvaliti s nešto impresivnijom navalom nego prošle sezone, Sargent i Rashica su definitivno pojačanja. S druge strane, okosnica Watforda oce sezone će biti Joshua King, donedavni udarnik Bournemoutha, koji svakako pripada u elitno društvo Premier lige. Gosti su dokazali da su i dalje gazde kada je u pitanj snaga povratnika u elitu, završilo je 1:3

Do poluvremena smo ispratili po jedan gol sa svake strane. Goste je u vodstvo doveo Dennis, a Norwich je izjednačio u 35 . minuti preko slobodno možemo reći klupske legende Teema Pukkija, njegov sjajni “finish” nakon asistencije Normanna pronađite OVDJE.

Drugo poluvrijeme donijelo je preokret gostiju koji su s dva pogotka zapečatili odgovor na pitanje tko je bolji od prvoligaša povrtanika. Strijelac povratničkih pogodaka bio je Ismail Sarr, isti onaj koji je srušio Liverpool prošle sezone i nanio im prvi poraz nakon tko zna koliko utakmica neporaženosti.

Premda smo očekivali golijadu Cityja na Etihadu protiv često labilnih Svetaca, Southampton se bez prevelikih poteškoća – obranio. Završilo je 0:0 .Pep je opet izašao s kombiniranim sastavom gdje je opet Ake dobio prednost na poziciji stopera, uz čestu Pepovu zamisao da utakmicu može dobiti bez pravog napadača. Danas je u vršku napada bio Sterling, društvo su mu s lijeve i desne strane pravili Grealish odnosno Jesus. Prvih 45 minuta je prošlo bez pogodaka i velikih prilika, ostalo je 0:0

Izdvajamo dvije šanse. Prvu Sterlinga iz 27 .minute kada je pucao s ruba šesnaesterca i za dlaku promašio okvir, i onu iz 42 .minute kada je Fernandinho sjajno uposlio Jesusa koji loše puca glavom iz blizine.

U drugom poluvremenu nastavak jalove inicijative domaćih sve dok nije došlo do sumnjive situacije u kojoj je glavnu ulogu odigrao Citjev bek Kyle Walker. Sudac je prvo pokazao crveni karton i odnio loptu na bijelu točku, no opet se pojavio VAR i ovog puta spasio Guardiolu. Cijelu zavrzlamu i središnji događaj drugog poluvremena pronađite OVDJE. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, Građani mogu biti sretni što su danas ostali neporaženi.

REZULTATI OSTALIH UTAKMICA:

WOLVES – BRENTFORD 0:2

BURNLEY - ARSENAL 0:1

LIVERPOOL - CRYSTAL PALACE 3:0

MANCHESTER CITY - SOUTHAMPTON 0:0

NORWICH -.WATFORD 1:3

ASTON VILLA - EVERTON



Tagovi

LiverpoolCrystal PalaceSadio ManePremier liga

Ostale Vijesti