Katastrofa Kalinića i Andrijaševića se nastavlja, Gent očajan nakon osam kola (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.09.17. | 17:00

Kasne velikih 12 bodova za vodećim Club Bruggeom.

Zabio je na otvaranju prvenstva u porazu od St. Truidena i od tada je nestao. U nekim utakmicama nije ni bio u sastavu, dvije je bio ozlijeđen, u derbiju protiv Genka dobio je 5 minuta, a danas je u novom porazu svoje momčadi u zapisnik ušao dobivanjem žutog kartona.

Njegovom klubu ne ide baš najbolje i nisu ni sjena momčadi iz prošle sezone kada su završili treći i izborili kvalifikacije za Europa ligu, a uz to u istoj ostvarili zapažen uspjeh igravši osminu finala. Da stvari ne idu na dobro naziralo se već u kvalifikacijama za EL iz kojih ih je izbacio austrijski Altach, a to se potvrdilo i u prvih osam kola belgijske Jupiler lige.

Naš Lovre Kalinić na vratima Genta nije primio puno golova, samo deset u osam utakmica, ali njegova je ekipa izrazito neučinkovita u napadu, postigla je samo osam golova. U osam kola imaju samo jednu pobjedu i to protiv očajnog Oostendea koji je uvjerljivo posljednji. Gent se trenutno nalazi na 13. mjestu tablice s velikih 9 bodova zaostatka za zonom koja vodi u playoff za europska mjesta i 12 za vodećim Club Bruggeom. Dakle, europske pozicije su već sada miljama daleko. 

Danas je kod njih gostovao prosječni Waregem protiv kojeg su imali inicijativu i osjetno više prilika, ali gosti su im zabili iz jednog jedinog udarca u okvir gola i odnijeli puni plijen, završilo je 0:1. Katastrofalan start Genta mogao bi biti skupo plaćen u nastavku sezone, a ostaje i strah da bi Franko Andrijašević u Belgiji mogao proći slično kao Tino Sven Sušić koji je nakon loših igara u Genku poslan na posudbu u Maccabi Tel Aviv.

Andrijašević je bio doveden i zamišljan kao motor i pokretač igre Genta koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazao veliku intertnost u napadu, dok Kalinić s druge strane ne može obraniti sve. Pogodak koji je danas primio pogledajte u videu.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Franko AndrijaševićLovre Kalinić

Ostale Vijesti