Emica Elvedji/PIXSELL
Emica Elvedji/PIXSELL

Kapetan Rijeke prije potpisa za Eintracht: „Ponosno odlazim, a možda se jednog dana i vratim, tko zna“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 08:46

Za Rijeku je odigrao 85 utakmica uz dva pogotka i četiri asistencije.

Hrvoje Smolčić odigrao je svoju posljednju utakmicu za Rijeku. 21-godišnjak iz Gospića neće posljednji nastup pamtit po dobrom. U finalu Kupa na Poljudu zaradio je crveni karton, a njegova momčad u konačnici je ostala bez Sunca.

Talentirani stoper karijeru će nastaviti u Eintrachtu. Transfer je bio dogovoren još zimus, Hrvoje je prošao liječničke preglede te je sve već tada bilo riješeno, ali je, kako sam kaže, zbog nekih propisa transfer realiziran tek sada, a ne već tada.

Posljednjeg dana svibnja Smolčić bi i službeno trebao biti predstavljen kao novi igrač Eintrachta, a prije konačnog odlaska iz Rijeke u razgovoru za SN osvrnuo se na sve što je prošao u dresu Rijeke…

„Od 2013. godine smo u Rijeci, stigli smo brat, prijatelj i ja. Skoro pola života sam u klubu pa tako mogu reći da me klub praktički odgojio, iza mene je stvarno prekrasan period života. Zahvalan sam na svemu, bilo je lijepih i manje lijepih trenutaka. Velika mi je čast što sam prošao sve mlađe uzraste, stigao do seniora, a u konačnici postao i kapetan. Ostaje mi mrlja za kraj, stvarno mi je žao što sezonu nismo priveli kraju kako smo svi priželjkivali. U ovih devet godina uvijek sam davao sve od sebe, nekad je bilo dobro, nekad nije, ali nemam si što zamjeriti. Ponosno odlazim, a možda se jednog dana i vratim, tko zna“, priča Smolčić koji ističe kako je on najviše zbog brata stigao u klub.

„Moj put je krenuo neočekivano, brat je u klubu imao bolji nogometni put, nekako sam zbog njega i došao u Rijeku. Nisam mogao ni sanjati da ću napraviti ovakav put – od Gospića, pa do Rijeke , odakle idem u klub koji igra Ligu prvaka. Moji snovi su uvijek bili vezani uz grupnu fazu Lige prvaka, kao klinac maštaš o tome, a danas je to realnost. Doduše, pitanje je hoću li ju ja igrati, hoću li se nametnuti, ali ja se stvarno nadam da hoću“, dodaje U21 reprezentativac Hrvatske koji će u novom klubu igrati s Kristijanom Jakićem kojeg je Eintracht nedavno i službeno otkupio od Dinama.

„Bio sam s njim, naravno, vidjeli smo se već u Frankfurtu. Veselim se što ću u klubu imati nekog 'svog' koji će mi, nadam se, olakšati taj dolazak i pripremu za sve što me čeka. Njemu također svaka čast na svemu što je postigao, vidim da je i on formalno postao njihov igrač. Veselim se što ću ga još više upoznati i dijeliti teren s njim“, dodaje Hrvoje Smolčić koji se zahvalio Simonu Rožmanu na tome što mu je prvi dao priliku na prirodnoj poziciji te bivšim suigračima Dariju Župariću, Robertu Punčecu i Darku Velkovskom za koje ističe da su mu bili najbolji učitelji.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Sportskih novosti.


Tagovi

Hrvoje SmolčićEintracht FrankfurtHNK Rijekatransferinogometni transferi

Ostale Vijesti