Action images
Action images

Kapetan Liberije dobio otkaz u MLS-u, hoće li mu bivši suigrači preporučiti HNL?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.11.20. | 11:53

U najboljim je godinama, ostvarivao je velike transfere, a sad je slobodan igrač. Zanimljivo, njegova dva bivša sugirača veliki su miljenici Armade, odnosno Torcide.

Sam Johnson više nije igrač Real Salt Lakea.

Aktualni kapetan Liberije u klub čije je prvo ime Damir Kreilach stigao je u siječnju 2019. godine kao slobodan igrač iz norveške Valerenge.

Johnson je 2011. stigao u Europu iz matičnog Nimba Kwado FC-a, da bi narednih pet godina proveo u Švedskoj gdje je promijenio pet klubova. U ljeto 2016. godine, u transferu vrijednom 4,2 milijuna eura, odlazi put Wuhan Zalla, gdje ga je trenirao legendarni Ciro Ferrara. Johnson je igrao središnjeg napadača, dok je desno krilo u istom klubu bio nekadašnji miljenik Torcide Jean Edvard Kouassi s kojim je veoma dobro surađivao.

Nakon godinu i pol dana provedenih u Kini, Johnson je otišao u spomenutu Valerengu, nakon čega se skrasio u SAD-u. I tamo je ostvario jako dobru suradnju s bivšim HNL-ovcem, a riječ je o Damiru Kreilachu koji je u Real Salt Lake stigao godinu dana ranije.

Budući da Johnson ima sve karakteristike modernog igrača (brz, pokriva više pozicija...), netko poput njega ne bi trebao dugo biti na burzi rada.

Tko zna, ukoliko se promptno reagira, možda ga uspije dovesti neki od HNL klubova. Johnson je u najboljim igračkim godinama, treba mu kontinuitet i svojevrsna sloboda, a sigurno ima svoju cijenu na tržištu budući da je igrao praktički diljem cijelog svijeta. Iako je upitno koliko je ona ostvariva, sigurno je jedna od zanimljivijih opcija.

Ako je Lokomotiva na isti način potpisala Papadopoulosa, tko kaže da netko ne može napraviti istu stvar s Johnsonom?


Tagovi

MLSReal Salt LakeDamir KreilachJean Kouassi

Ostale Vijesti