Walter Tychnowicz-USA TODAY Sports
Walter Tychnowicz-USA TODAY Sports

Kanada nastavlja impresionirati: Svladali Meksiko nakon 21 godinu, iskoristili kiks SAD-a i skočili na vrh ljestvice (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.11.21. | 09:16

Kvalifikacije se nastavljaju krajem siječnja.

Osim južnoameričkih, sinoć su odigrana četiri kvalifikacijska dvoboja sjevernoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

Reprezentacija Kanade nastavlja impresionirati te je nakon domaćih pobjeda nad Panamom (4:1) i Kostarikom (1:0) sinoć svladala favorizirani Meksiko te je nakon kiksa SAD-a kod Jamajke (1:1) skočila na vrh kvalifikacijske ljestvice. Kanada je do sada igrala na samo jednom Svjetskom prvenstvu, 1986. u Meksiku kojeg su sinoć svladali prvi put nakon 2000. godine. Junak Kanađana bio je napadač Bešiktaša Cyle Larin koji je u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela zabio za 1:0 vodstvo svoje reprezentacije (VIDEO), a onda je u 51. udvostručio prednost Kanade na ubačaj Stephena Eustaquina iz slobodnog udarca (VIDEO).

Meksiko je do pogotka stigao u 90. preko Hectora Herre (VIDEO), a u 93. je zamalo izjednačio, ali je kanadski golman srpskog porijekla sjajnom obranom svojoj momčadi osigurao pobjedu (VIDEO). Nakon utakmice uslijedilo je veliko slavlje igrača i navijača na Commonwealth stadionu u Edmontonu (VIDEO).

Kanada je preskočila Meksiko i SAD koji je sinoć odigrao 1:1 protiv Jamajke u Kingstonu. Timothy Weah zabio je u 11. minuti (VIDEO), a Jamajka je izjednačila 11 minuta kasnije fantastičnim dalekometnim udarcem Michaila Antonia (VIDEO).

Borbi za Katar priključila se Panama koja je na domaćem terenu svladala Salvador i s trećom pobjedom u posljednja četiri kola stigla na dva boda zaostatka od vrha. Jairo Henriquez doveo je Salvador u vodstvo već u prvoj minuti, a Panama je do preokreta stigla golovima Cecilia Watermana u 50. i Freddyja Gondole u 52.

Kostarika je pogotkom Gersona Torresa u 95. za 2:1 protiv Hondurasa ostavila u igri za Katar, iako im neće biti lagano. Šest kola prije kraja imaju pet bodova manje od trećeg Meksika i četvrte Paname.

Kvalifikacije se nastavljaju 27. siječnja.

8. kolo sjevernoameričkih kvalifikacija za SP:

Jamajka - SAD 1:1

Kostarika - Honduras 2:1

Panama - Salvador 2:1

Kanada - Meksiko

9. kolo sjevernoameričkih kvalifikacija za SP (27. siječnja 2022.):

Honduras - Kanada

Jamajka - Meksiko

Kostarika - Panama

SAD - Salvador



Tagovi

nogometna reprezentacija SAD-aSADMeksikomeksička nogometna reprezentacijaKanadakanadska nogometna reprezentacijajamajčanska nogometna reprezentacijaJamajkaKostarikaEl SalvadorPanama

Ostale Vijesti