Reuters
Reuters

Kamo će Mbappé? U obzir dolazi samo nekoliko klubova

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 13.06.23. | 15:15

Francuz vjerojatno već ovog ljeta napušta Park prinčeva...

Kylian Mbappé glavna je nogometna vijest dana. Francuz je pismenim putem obavijestio PSG da neće aktivirati opciju produženja ugovora do 2025., što znači da će najkasnije na kraju sezone 2023./24. napustiti Park prinčeva.

Parižani sada imaju dvije opcije. Zadržati Mbappéa još godinu dana, pokušati ga nagovoriti na promjenu mišljenja i produženje ugovora čime bi ušli u rizik da Mbappé ostane dosljedan svojoj odluci, što bi značilo da bi Pariz napustio bez odštete.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Druga opcija je, dakako, prodaja Mbappéa već ovog ljeta. Parižani bi za jednog od najboljeg nogometaša današnjice mogli uprihoditi barem 150 milijuna eura, tvrde strani mediji, kada bi ga prodali godinu dana prije isteka ugovora.

Tko može platiti takvu cifru? Saudijci i ostali 'šeici', definitivno, no nije izgledno da će se Mbappé, s 24 godine na leđima, već sada odlučiti na takav potez.

Prema tome, u igri ostaju klubovi iz samog vrha europskog nogometa, a koji mogu izdvojiti 150 milijuna eura za njegovo dovođenje, ali i 'astronomsku' cifru za Mbappéovu plaću. A takvih klubova ima prilično malo...

Real Madrid se nameće kao prvi favorit za njegovo dovođenje, posebno nakon što je Kraljevski klub napustio Benzema. U Real Madirdu, doduše, na Mbappéovom poziciji igra još jedan superstar Vinicius Junior, no Carlo Ancelottiju bi imanje takva dva igrača predstavljalo isključivo 'slatke brige'. Mbappe može igrati i klasičnog centarfora i na desnoj strani napada...

Mbappéa može angažirati i aktualni prvak Europe Manchester City. Napadački tandem Mbappé - Haaland bio bi toliko jak da bi se Građanima već u startu sezone mogli dodijeliti svi trofeji, samim time, mnogi nogometni zaljubljenici navijaju da se taj transfer ipak ne dogodi.

A vrlo bi zabavno moglo biti kada bi Kylian Mbappé završio u - Manchester Unitedu! Crveni vragovi imaju dovoljnu financijsku moć da ga angažiraju i dovedu u svoje redove. Poznato je da Manchester United već godinama traži top napadača koji bi im riješio problem trofejne suše, barem kada je riječ o Premier ligi i Ligi prvaka. Uz sto, time bismo dobili jedan spektakularni rivalitet između Erlinga Haalanda (Manchester Cityj) i Kyliana Mbappéa (Manchester United), a Premier liga bi se dodatno 'zacementirala' na vrhu liste najlukrativnijih nogometnih liga globusa.

Kada se god priča o transferima vrijednima troznamenkastu milijunsku cifru, ne može se izbjeći spominjanje Chelseaja, kluba koji je prošle sezone na pojačanja potrošio više od 600 milijuna eura i postavio je apsolutni rekord kada je riječ o ulaznim transferima. U Chelsea se vraća Lukaku, no, čini se, samo privremeno, tako da bi Bluesi trebali imati prostora za dovođenje (još jednog) kapitalca u vidu Kyliana Mbappéa.

Od klubova u kojima bi Mbappé mogao završiti, nešto sramežljivije se spominju Barcelona, Liverpool i Bayern München. Svim trima klubovima bi Mbappé i više nego koristio, opet bi ih gurnuo u najuži krug kandidata za osvajanje Lige prvaka, no, financijska pozicija katalonskog, liverpoolskog i bavarskog giganta ipak nije na razini prethodnih klubova...

Sve u svemu pred nama je još jedno zabavno ljeto u kojoj ćemo slušati brojne informacije o sigurnoj ili manje sigurnoj budućoj destinaciji francuskog superstara.

Real Madrid kladioničarskim rječnikom vodi, međutim, koeficijent na ostale klubove se značajno smanjuje...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Kylian MbappéParis Saint-Germain

Ostale Vijesti