Šok u Parizu: Mbappé zatražio odlazak, PSG se sprema na očajnički potez

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 08:39

Još prošlog ljeta Mbappe je bio na korak do prelaska u Real Madrid.

Činilo se da će 'buduža Zlatna lopta' Kylian Mbappé još prošlog ljeta prijeći u Real Madrid, no PSG ga je, uz pomoć francuske, ali i katarske vlade, uspio nagovoriti na ostanak u PSG-u. Mbappé je produžio ugovor do 2024., uz opciju produženja do 2025. Dobio je 'faraonske' uvjete, no kako se kaže, nije sve u novcu. PSG je osvojio naslov prvaka Francuske, ali puno teže od očekivanog. Uz to, ostali su bez Kupa, a od Lige prvaka oprostili su se još u osmini finala.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

L'Equipe i Fabrizio Romano donose vijest kako je Mbappé pisanim putem obavijesti svojeg poslodavca da neće iskoristiti opciju produženja ugovora do 2025., što znači da bi Mbappé na kraju iduće sezone (2023./24.) bez odštete mogao napustiti PSG. Francuski prvak s takvim se scenarijem ne miri. Ako shvate da neće moći nagovoriti Mbappéa na novu promjenu mišljenja, prodat će za i tako vratiti uloženo u igrača koji je trebao biti pariški i francuski 'projekt'.

Interes Real Madrida za Mbappéom ne jenjava, iako Madriđani na njegovoj poziciji već imaju jednog superstara (Viniciusa Juniora), dolazak Mbappéa bio bi adekvatni odgovor na odlazak Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju, ali i bacanje rukavice u lice Pepu Guardioli koji je prošlog ljeta doveo Erlinga Haalanda, a ove s odveo Manchester City na krov Europe.

Što se samog Mbappéa tiče, iza njega je jedna statistički impresivna sezona. Za klub je zabio 41 u 43 nastupa uz 10 asistencija, a bio je i najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u kojem je zabio hattrick u finalu i porazu na jedanaesterce od Argentine. Messi je već napustio PSG, sada bi to mogao i Mbappé, a poznato je da i Neymar nije najzadovoljniji svojim statusom u francuskoj prijestolnici...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Kylian MbappéPSGLigue 1Francuska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti