REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Kako su igrali Hrvati: „Gvardiol je bio odličan”; „Modrić bez lopte nije mogao pokazati magiju”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 10:25

Hrvatski tercet bio je dio najspektakularnijeg dvomeča u dosadašnjem dijelu europske sezone

Svoj obol spektakularnom četvrtfinalnom dvomeču Lige prvaka, dali su i hrvatski igrači. Konkretno, trojica iz udarne postave hrvatske reprezentacije bili su akteri u oba dvoboja Real Madrida i Manchester Cityja, a u jučerašnjem dvoboju jedino je Joško Gvardiol startao i odradio svih 120 minuta.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Luka Modrić u igru je ušao u 78. minuti umjesto Tonija Kroosa, dok je Mateo Kovačić u 112. minuti zamijenio Kevina De Bruynea.

Nažalost, tandem veznjaka Vatrenih ostao je upamćen popromašenim 11-ercima u raspucavanju, no Luku Modrića spasio je Andrij Lunjin s dvije obrane, tako da je Mateo Kovačić uz Bernarda Silvu jedan od tragičara Cityja.

Marca je kapetana Hrvatske ocijenila šesticom.

"Ušao je umjesto Kroosa u 78. minuti i dogodila mu se ista stvar kao i Nijemcu; bez lopte u nogama nije mogao pokazati magiju. Branio se jer druge opcije nije bilo. Fizički nije bio na razini kako bi iskoristio svoje kvalitete u završnici produžetaka. Promašio je jedanaesterac u raspucavanju", stoji u opisu Marce.

Što se domaćina tiče, ocijenio ih je Goal, koji je pohvalio Gvardiola.

"Valverde mu je zagorčavao život na početku utakmice, ali izborio se i odradio odličan obrambeni posao do 120. minute", napisali su za Cityjeva stopera.

Za Kovačića su kratko napisali: "Zamijenio De Bruynea u 112. minuti i izgubio živce u raspucavanju".

Sofascore je Gvardiola ocijenio sa 7.7 ocjenom, a u obrani Građana samo je Akanji zaradio višu ocjenu. Kovačiću su udijelili tek 6.2, najmanje u redovima aktualnog prvaka Europe.

S druge strane, Luka Modrić je zaradio 6.7 ocjenu, jednako kao i Valverde, dok je, primjerice, Toni Kroos bio u sličnom razredu sa 6.9. Najbolje ocijenjeni pojedinac utakmice bio je, očekivano, Andrij Lunjin s čak 9.7!




Tagovi

Liga prvakaManchester CityReal MadridJoško GvardiolMateo KovačićLuka Modrić

Ostale Vijesti