Action Images via Reuters/Jason Cairnduff
Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Guardiola: „U bilo kojem drugom sportu bi pobijedili”; Ancelotti: „Bio je to jedini način kako možemo proći”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 08:50

Sumiraju se dojmovi nakon spektakularnog četvrtfinala

Spektakularni dvomeč Real Madrida i Manchester Cityja završio je nakon 120 minuta uzvrata te raspucavanjem s 11 metara u kojem se Real bolje snašao te na krilima dvije obrane Andrija Lunjina prošao u polufinale.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako su Los Blancosi bili u minusu nakon prve serije zbog promašaja Luke Modrića, kraljeve Lige prvaka u igru je vratio Bernardo Silva svojim tragično izvedenim 11-ercem, da bi nakon toga Lunjin obranio udarac Matea Kovačića i trasirao put svojim suigračima prema polufinalu.

Nakon utakmice u kojoj je Manchester City bio momčad koja je većim dijelom napadala, pogotovo nakon ranog vodstva Reala pogotkom Rodryga iz 12. minute, jasno je da je njihov strateg bio razočaran ishodom.

''Ovo je nogomet. U bilo kojem drugom sportu mi bismo pobijedili", kratko je rekao razočarani Pep Guardiola, a potom dodao:

"Real se sjajno branio i odupirao se. Činio je to jako dobro, a nama su sitnice nedostajale da zabijemo još koji gol i pobijedimo. Ali igrali smo jako dobro, bolje nego u Madridu, i kao trener, ne mogu od igrača tražiti više".

Njegov kolega s druge strane - Carlo Ancelotti - komentirao je defenzivniju taktiku Real Madrida.

"To je bio jedini način da prođemo ovdje. A jedanaesterci su lutrija, no imao sam povjerenja u igrače. Rekli su mi da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke udarce. I vrlo dobro smo pucali s 11 metara, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo 11-erce baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli."

Već je bezbroj puta istaknuto kako je ovo Realovo natjecanje i Madriđani su neuništivi u Ligi prvaka.

"Počeli smo dobro, poveli i onda se počeli mučiti, žrtvovati, City je kontrolirao utakmicu, popuštao nam je blok, ali branili smo s jako, jako dobro. Puno smo puta to vidjeli od Reala, donijeli nešto što nitko nije mislio da možemo. U raspucavanju smo bili samouvjereni da ćemo proći. Volim kad se momčad žrtvuje i bori, uz kvalitetu koju imamo. Ovdje smo jedino tako mogli proći", smatra Ancelotti.

Nakon utakmice, Guardiola mu je čestitao.

"Poželio nam je sreću, ispao je gospodin, kao što je uvijek bio, i on i ovaj gospodski klub", zaključio je legendarni Talijan.



Tagovi

Liga prvakaCarlo AncelottiPep GuardiolaManchester CityReal Madrid

Ostale Vijesti