EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

Kahlina za Germanijak: "Obranio sam penal za play off Lige prvaka, ali draži mi je onaj iz Sesveta"

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 11.08.21. | 17:01

Hrvatski vratar odveo je bugarski Ludogorec u play off Lige prvaka obranivši jedanaesterac igraču Olympiacosa

Grčki Olympiacos će Ligu prvaka gledati na televiziji. Mjeru moćnom klubu s Pireja uzeo je bugarski Ludogorec. Stari Dinamov znanac prošao je u play off Lige prvaka nakon raspucavanja s bijele točke a junak je bio Kristijan Kahlina, bivši vratar Gorice koji je skinuo penal Koki u drugoj seriji, prethodno je u onoj prvoj Valbuena promašio gol.

“Junak? Pa ne osjećam se tako. Uvijek je momčad ta koja pobjeđuje i gubi te koja izbacuje pojedince. Za proći ovakvu momčad poput Olympiacosa moraš imati sve igrače na visokoj razini i onda ti još treba malo i sportske sreće. Mi pričamo o klubu koji je lani igrao četvrtfinale Europske lige, ispali su od Arsenala. Klub koji ima veliku povijest, sjajne igrače i izbaciti ga je velika stvar za sve nas. Napunili smo se samopouzdanjem i sjajan je osjećaj biti dio takve priče”, priča nam Kristijan Kahlina jutro nakon utakmice koja se igrala u Razgradu. Iz prve utakmice Ludogorec je donio 1-1, ova je u regularnom dijelu završila 2-2 i krenula je lutrija penala.

“Uvijek se ja pripremam za penale. Gledam tko bi mogao pucati, koje su mu navike. Međutim, na samoj utakmici idem na instinkt. Jednostavno slušam svoj neki unutarnji osjećaj. Prvi je Valbuena promašio, drugi sam skinuo a kod trećeg sam pročitao stranu ali je Lala dobro pucao”, objašnjava Kahlina koji ne krije da voli braniti penale. Uostalom, ima ih puno “skinutih” u karijeri. Ovo je jedan od najdražih…

“Pa svakako jedan od najdražih, ali ne mogu se odlučiti da je na prvom mjestu jer imam jedan koji mi je bitno utjecao na karijeru. Kad sam s Goricom igrao u 2. ligi, imali smo gostovanje kod Sesveta i ta nam je utakmica bila jako bitna da uđemo u 1. ligu. Igrala se negdje 70. minuta i bio je penal za Sesvete. Pucao je Tolić, ja sam obranio a kasnije smo zabili za 1-0 i otišli u prvu ligu. I vjerojatno je taj penal za moju karijeru bio najbitniji jer da ga nisam skinuo, možda nikada ne bi ušao u prvu ligu. Obranio sam i protiv Rijeke kada je Kek otišao, pa Hajduku lani u 98. minuti… Puno ih je bilo, ali hajdemo reći da onaj Sesvetama i ovaj Ludogorecu su mi nekako najdraži”, priznaje Kahlina.

Kako i ne bi bio kada je njegovom klubu donio 11 milijuna eura koliko će Ludogorec dobiti za nastup u play offu. Ako prođu u skupinu, svota se udvostručuje. Pitamo ga je l' trenira uopće obrane penala.

“Pa ne mogu reći da svaki dan treniram, ali često ostajem nakon treninga i vježbam. Tada su razni izvođači, upijam njihove navike. Neki čekaju i otežavaju s izvođenjem, drugi odmah pucaju. Sve je tu bitno. Od pravovremene reakcije, pokušaja dekoncentracije i nekih finesa. Treba to održavati jer se vrati kada je najpotrebnije”, objašnjava Kahlina.

Dvostruki sraz Ludogoreca i Olympiacosa bio je izuzetno zanimljiv. Po ničemu se nije dalo naslutiti kako su Grci favoriti. Upravo suprotno, Ludogorec ih je nadigrao u obje utakmice i samo slučajno su stigli do penala…

“Nije bio egal već neki blagi oblik dominacije s naše strane. Mislim da smo potpuno zaslužili prolazak. U Grčkoj smo dobro otvorili utakmicu, u drugom djelu bili podređeni, primili gol za 1-1 pred kraj, ali i u 93. imali prazan gol. Prolazak je potpuno zaslužen i bio bi jako žalostan da nam lopta nije vratila sav trud i ono što smo pokazali u obje utakmice”.

Sljedeći suparnik je švedski Malmö koji je na pogon Antonia Mirka Čolaka prošao Rangerse.

Pa ne znam je l'’ iznenađenje jer su oba kluba dobra. Evo, s Osijekom sam se neki dan zaletio u prognozama i mislio da će proći bez problema jer ih pratim u HNL-u i vidim kako igraju u defenzivi, a oni protiv CSKA-a prime tri komada u poluvremenu. Rangers tako dominira u Škotskoj, ali to očito nije dovoljna razina za Malmö koji je dobar, posložen i vidi se da imaju karakter. Izdržali su poluvrijeme s igračem manje i još okrenuli rezultat. Bit će zanimljive utakmice u svakom slučaju”.

U HNL-u je Kahlina imao pozitivan rezultat s Rijekom. Nakon početnog poraza uslijedilo je šest pobjeda i remi. Međutim, Čolak se nikada nije upisao u listu strijelaca…

Da, ako me sjećanje ne vara mislim da mi nije zabio gol, ali mi smo redovito prolazili dobro protiv Rijeke. Izuzetno ga cijenim kao napadača, reprezentativac koji se možda nije najbolje snašao u PAOK-u, ali to ništa ne znači. Puno se tu stvari mora poklopiti. Od toga dal’ ti odgovara momčad, je l'’ ti trener vjeruje… Čolak je borben, puno radi, ide 100 posto u svaku utakmicu. Znam ga dobro pa će mi olakšati pripremu”, iskren je Kahlina koji se dobro snašao u Razgradu. Pamtimo taj grad od prije devet godina kada smo kao novinari pratili Dinamo u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Završilo je 1-1 uz gol Ante Rukavine u 93. minuti. Poslije je slijedio onaj šokantan uzvrat u Maksimiru i pogodak Domagoja Vide za 3-2. Iskreno, nije nas nešto dojmio, ali puno je godina prošlo…

“Simpatičan gradić u kojem imam sve što je potrebno da se mogu posvetiti nogometu. Imam mir, nekome je to možda dosadno, ali meni odgovara. Uostalom, za 45 minuta sam u gradu Ruse a do Varne na moru je sat i 15 minuta. Kada uhvatimo koji slobodan dan, odemo se malo odmoriti tamo. Sa mnom je zaručnica Nikolina i stvarno se dobro osjećam. U klubu je sjajno, dečki me cijene, trenera znam od ranije. Zadovoljan sam svime, a kada je rezultat dobar onda je to još izraženije”, zaključio je Kristijan Kahlina.


Tagovi

Kristijan KahlinaLudogorecOlympiacos

Ostale Vijesti