Pixsell
Pixsell

Jelavić za Germanijak: "2022. je bila savršena u svim segmentima, apsolutno vjerujem u obranu titule"

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 15.02.23. | 17:26

Pred završnicu Hrvatskog malonogometnog kupa (17.-20. veljače) napravili smo seriju razgovora s igračima sudionicima, a prvi na redu je trenutno najbolji hrvatskih igrač futsala, ujedno i član branitelja naslova, Toni Jelavić iz Novog Vremena.

U prošloj (2021./22.) sezoni Novo Vrijeme iz Makarske postao je prvi hrvatski klub koji je u istoj sezoni osvojio trostruku krunu. Iako se prošlosezonski Superkup (2021.) nije igrao pod okriljem HNS-a, Makarani su osvojili prvi trofej sezone svladavši Vrgorac, potom su u finalu Kupa pobijedili Olmissum, da bi u finalu prvenstva nadvisili Futsal Pulu i tako stigli do trostruke krune.

A vođa te momčadi, ujedno i njen najbolji igrač, bio je Toni Jelavić, naš prvi sugovornik iz serije tekstova pred početak Završnice Hrvatskog nogometnog kupa koja se od 17. do 20. veljače održava u Domu sportova II u organizaciji HNS-a i domaćinstvu Futsal Dinama.

Novo Vrijeme je početkom tekuće sezone prekinulo seriju trofeja, u finalu Superkupa izgubili su od Futsal Pule. U prvenstvo su krenuli dobro, veći dio sezone bili su vodeća momčad lige, ponovno su igrali Elitnu rundu Lige prvaka, da bi 2023. otvorili s jednom pobjedom u uvodna četiri kola. S čvrstog prvog mjesta pali su na treće s, doduše, istim brojem bodova kao i Olmissum i Square.

"Nažalost, nismo u idealnoj formi, što pokazuju posljednje utakmice. Međutim, moram reći da Kup dočekujemo s dobrim osjećajem. Momčad je kompletna, svi su spremni 100 posto i apsolutno vjerujemo u obranu titule", rekao nam je za početak Jelavić.

Novo Vrijeme Završnicu otvara utakmicom protiv Bjelovara, šestoplasirane momčadi 2.HNL Zapad. Branitelj naslova je u tom dvoboju, dakako, veliki favoriti...

"O Bjelovaru ne znamo puno, no znamo da ih sigurno nećemo podcijeniti. Za njih je ovo velika prilika, igraju protiv branitelja naslova i bit će maksimalno motivirani. Bit će, kako se to često kaže, na 200 posto".

Toni Jelavić u dresu reprezentacijeToni Jelavić u dresu reprezentacije

Domaćin završnice je Futsal Dinamo, zagrebački klub koji je svladao Makarane u posljednjem prvenstvenom dvoboju. U Dvojci Doma sportova, dvorani u kojoj se igra završnica, Zagrepčani su, uz dominantnu igru, slavili s 3:0.

"Dinamo je odigrao odličnu utakmicu, taktički i fizički. Protiv Dinama će se malo koja ekipa naigrati, pogotovo od kada im je stigao Tihomir Novak koji cijeloj momčadi daje mirnoću, sigurnost i iskustvo. No, svjesni smo u kojim smo segmentima griješili. Cilj je smanjiti te pogreške na maksimum u svakoj utakmici. Moramo kontinuirano napredovati i raditi na napretku naše igre".

Osim Novog Vremena i Futsal Dinama, u najuži krug favorita smjestila se i Futsal Pula koja je u prvoj prvoligaškoj sezoni igrala finale prvenstva i izborila nastup u Ligi prvaka u kojoj je bila smještena u skupinu s - Novim Vremenom! Na kraju su oba hrvatska predstavnika izborila Elitnu rundu, a Futsal Pula i Novo Vrijeme u posljednjih godinu i pol odigrali su brojne 'izlučne' utakmice, uključujući i one u finalu prvenstva i u finalu Superkupa. Je li se između Novog Vremena i Futsal Pule stvorilo pravo sportsko rivalstvo?

"Apsolutno. Ovdje je riječ, dakako, o prijateljskom rivalstvu, jer se igrači obje momčadi poznaju i izvan terena i u jako smo dobrim odnosima. No, kada se nađemo na terenu, u tih 40 minuta smo pravi neprijatelji", govori nam kroz smijeh Jelavić.

Zanimalo nas je koga on vidi kao glavnog konkurenta za osvajanje Kupa?

"Rekao bih da je Dinamo trenutno u najboljoj formi, samim time vidim ga kao najvećeg favorita na osvajanje Kupa, ali i prvenstva".

Prošla godina bila je najbolja u Jelavićevoj karijeri. Osim što je osvojio prvenstvo i Kup, zabijao u Ligi prvaka, Jelavić je bio nositelj igre pomlađene hrvatske reprezentacije, osvojio je 'Trofej nogometaš' za najboljeg igrača prošle sezone po izboru igrača, a na kraju godine premoćno je osvojio i nagradu za CroFutsal najboljeg igrača Hrvatske u 2022. A kao jagoda na tom šlagu, stiglo je i osvajanje Kutije šibica te nagrada za najboljeg igrača tog kultnog malonogometnog turnira.

Nakon takve godine postavlja se pitanje, može li uopće bolje od toga?

"Za mene osobno teško da može bolje od 2022. Mislim da je godina bila savršena u svim segmentima. No, i dalje se nadam se da ćemo ponoviti momčadske uspjehe, osvojiti oba trofeja u prvenstvu i ponovno igrati Ligu prvaka. Što se tiče individualnih nagrada, one ne bi ni došle da nije bilo suigrača i momčadskih rezultata. Oni su temelj, a individualne nagrade dolaze s njima. Ali svakako, jako je lijep osjećaj biti izabran za najboljeg igrača Hrvatske i to od strane trenera, igrača, novinara i navijača. To me svakako motivira da daljnji rad i napredak", tvrdi Jelavić.

Najbolji igrač Kutije šibica 2022.Najbolji igrač Kutije šibica 2022.

A kada smo već spomenuli Kutiju šibica, zanimalo nas je za kraj je li veći gušt igrati 'Štefanje na Kutiji' ili prvenstvenu utakmicu u Domu sportova II pred Bad Blue Boysima?

"Haha, teško je reći. Tu je negdje to. Malo ipak više naginjem na Štefanje na Kutiji jer je ipak riječ o tradicijski jakom događaju na kojem je uvijek krcata dvorana. Odlično je, naravno, igrati i u Zagrebu protiv Futsal Dinama, pred njihovim navijačima. A još ljepše je kad ih možeš ušutkati pogotkom ili, još bolje, pobjedom", zaključio je Jelavić kroz smijeh.

U petak, 17. veljače, bit će odigrane utakmice četvrtfinala. U subotu je dan odmora, a polufinale je na rasporedu u nedjelju 19. veljače. Finalna utakmica bit će odigrana u ponedjeljak, 20. veljače, s početkom u 18:30. Ždrijeb polufinala održat će se u petak, nakon posljednje utakmice četvrtfinala.

Cijene ulaznica za pojedinačni dan iznose 5 eura, a paket ulaznica za sva tri dana 15 eura. Domaćin završnice je za sve kupce godišnjih ulaznica omogućio tri pića dobrodošlice po želji.

Ulaznice je moguće kupiti u Klubu navijača Dinama u Ilici 37, online putem Core Eventa ili na blagajnama Doma sportova II na dane turnira.

Sve utakmice bit će u izravnom prijenosu na kanalima MaxSporta.



Tagovi

FutsalNovo Vrijeme ApfelToni Jelavić

Ostale Vijesti