Toni Jelavić proglašen najboljim hrvatskim futsal igračem u 2022. godini!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 07.01.23. | 18:54

Igrač Novog vremena i hrvatske futsal reprezentacije zaradio je nagradu CroFutsal za najboljeg hrvatskog igrača futsala u nedavno završenoj godini.

Najdugovječniji hrvatski futsal portal CROFutsal nagradu za najboljeg hrvatskog igrača futsala dodjeljuje od 2015., ista je priznata i od HNS-a, a za 2022. godinu najboljim je proglašen igrač prvaka Novog vremena i hrvatske reprezentacije Toni Jelavić, koji je tako kompletirao nagrade za prošlu godinu budući da je na ljeto proglašen i najboljim igračem 1.HMNL po izboru Nogometnog sindikata.

I možemo napisati, potpuno zasluženo. Jelavić je 'pomeo' konkurenciju u sva tri izbora - čitatelja CROFutsala, stručnog i novinarskog žirija, a kojeg je činio i potpisnik ovih redaka. Jelavić je tako osvojio Trofej CROFutsal s maksimalnih 15 bodova, četiri više od drugoplasiranog Franca Jelovčića, inače igrača Anderlechta i sudionika Final Foura Lige prvaka, a na trećem mjestu ostao je napadač Futsal Pule David Mataja koji je zaradio devet bodova.

Pobjednik iz 2020. Žarko Luketin završio je četvrti sa šest bodova, peti je bio još jedan vratar i Jelavićev suigrač Filip Bašković s četiri boda, a na listu je uskočio i 'srebrni' iz 2021., Dario Marinović.

Toni Jelavić zaradio je nagradu za najboljeg hrvatskog igrača na krilima sjajnih igara za svoj klub, ali i reprezentaciju u prošloj godini. Predvodio je Novo vrijeme na putu do naslova prvaka Hrvatske i osvajača Kupa, a bio je i jedan od ključnih igrača kluba u pohodu na Elitnu rundu Lige prvaka. Iako nije sudjelovao na Euru 2022. početkom prošle godine, briljirao je u glavnoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024., posebno u dvoboju protiv Izralela u Rishon Le Zionu u kojem je zabio hattrick.

Iako je riječ o drugom sportu, Jelavić je okrunio sjajnu godinu osvajanjem Kutije šibica na kojoj je proglašen i najboljim igračem igrajući za svoj Biberon Koestlin.

Jelavić (31) je s futsal karijerom započeo u Novom vremenu iz kojeg je 2014. prešao u Italiju, a u kojoj je branio boje Pesarofana i Civitelle. Početkom 2019. vratio se u redove Vrgorca s kojim je igrao i finale prvenstva upravo protiv 'svojeg' Novog vremena. U Makarsku se vratio 2020. godine, da bi u prošloj sezoni predvodio svoj klub do trostruke krune, a onda je početkom ove sezone dodao i novi Superkup.

Ovo mu je prvi Trofej CroFutsal kojeg su kroz povijest još osvajali Franco Jelovčić, Tihomir Novak (dva puta), Dario Marinović, Duje Bajrušović, Žarko Luketin i Josip Suton.

"Toniju Jelaviću čestitamo na osvojenom priznanju u ime redakcije CROfutsal magazina. Zahvaljujemo se ovim putem i svim članovima stručnog i novinarskog žirija koji su sudjelovanjem u žiriju podržali ovaj izbor. Očekujemo da će Jelaviću trofej biti uručen uskoro na jednoj od prvenstvenih susreta Novog Vremena, o čemu ćemo Vas pravovremeno izvijestiti na našim stranicama. Bravo Toni!", napisao je CroFutsal na svojoj stranici.




Tagovi

Toni JelavićFutsalNovo Vrijeme ApfelHrvatska futsal reprezentacija

Ostale Vijesti