Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Japancima je Sunce 'zašlo': Takuro potrošio još jedan kredit, a hoćemo li konačno vidjeti Takuyu?

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 16.04.24. | 12:10

Trebali su biti Dinamov proljetni hit, ali su se potpuno 'izgubili'. Kaneko je protiv Gorice dobio priliku i opet zakazao. A Ogiwara? Zdrav je, trenira, ne igra

Takuro i Takuya, Taki i Ogi, Kaneko i Ogiwara. Kako god ih zvali, službeno ili od milja, dvojica su Dinamovih Japanaca od prvog dana pokupili brojne simpatije. Takvi su, jednostavni, ljubazni, samozatajni. No, prije svega dovedeni su zbog svojih igračkih karakteristika i procjene da bi Dinamu mogli donijeti nešto što mu je uvijek nedostajalo. Brzinu, disciplinu u oba smjera, ali i napadačku nepredidljivost. Kaneko je došao prvi, još ljetos, Ogiwara na zimu, nakon što je igrao na Svjetskom klupskom prvenstvu protiv Mancehster Cityja.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Hoću rakete! A Ogiwara je baš takav, izuzetno brz. Doveli smo odličnog igrača", pričao je Sergej Jakirović na pripremama u Rovinju. No, Ogiwara je došao s lakšom ozljedom gležnja, prve procjene govorile su o dva do tri tjedna rada pod lakšim intenzitetom i ubrzo bi trebao biti potpuno spreman. Ali, sve je, očito, od prvog dana krenulo krivo. Ogiwara se oporavio, počeo trenirati, opet ozlijedio gležanj, a kad je upisao svoje prve minute za Dinamo, ubrzo je došla nova ozljeda. Sve nešto sitno, ništa ozbiljno, ali jedna za drugom. 'Raketa' se pokvarila, trebalo ju je 'servisirati', a sad kad je Ogiwara zdrav, spreman i normalno trenira, sad je problem - 'lansirna rampa'.

Naime, dok se Ogiwara oporavljao i polako se vraćao u život, Jakirović je bio prisiljen tražiti druge opcije. Prvo je na lijevom boku koristio Maura Perkovića, a onda 'otkrio' Pierre-Gabriela. Francuz je odigrao odlično, sad se i on ozlijedio, ali mogao bi biti spreman već za nedjelju i susret s Lokomotivom. Pritom je Dinamov trener promijenio i sustav, sad je naklonjeniji formaciji s trojicom stopera, u takvom rasporedu za Ogiwaru i nema puno mjesta. Da, mogao bi odigrati ofenzivnije, biti wing-back, no, Jakirović je skloniji na lijevoj strani imati igrača, koji može biti stoper. Ako to nije Pierre-Gabriel, onda je Perković. Ili, kao u Gorici, igraju dva krila, primjerice, Kaneko i Vidović te u zadnjoj liniji trojica stopera.

Ogiwara je dosad u Dinamu odigrao svega 210 minuta. Zadnji put je na terenu bio u Kupu na Poljudu, ušao je u sudačkoj nadoknadi. Prije toga odigrao je 10-ak minuta u Solunu protiv PAOK-a, bilo je to 14.ožujka. Svoje jedine dvije utakmice kao starter i po 90 minuta odigrao je protiv Gorice i Lokomotive još u veljači. Dakle, dva mjeseca nema nijednu minutu u HNL-u! Hoće li mu Jakirović dati priliku protiv Varaždina u srijedu (17 sati), da konačno vidimo kakav je Ogiwara? Ili će se odlučiti za dokazana rješenja, a za Japanca čuvati poneki 'trash time' ili će tek na ljeto (na posudbi je do kraja godine) Dinamo s njim krenuti od nule. Svakako, Ogiwara je trenutno najveća Dinamova enigma.

Za to vrijeme Takuro Kaneko sve više gubi povjerenje trenera. Bio je, podsjetimo, hit završnice jeseni, donosio Dinamu neke važne golove i asistencije. Nastavio je na proljeće pogotkom Betisu za prolaz u osminu finala Konferencijske lige. A onda nestao! 'Plesao' je između klupe i druženja s Ogiwarom i prvih 11, Dario Špikić, koji je Kanekovim dolaskom trebao pasti u drugi plan, opet ga je prestigao u hijerarhiji. No, Špikić je zbog ozljede otpao za utakmicu u Velikoj Gorici, Kaneko opet dobio priliku, ali potrošio još jedan kredit. Opet ništa, nikakav učinak, izlazak iz igre u 64.minuti. S obzirom da se Špikić oporavio i da bi trebao biti u kadru za Varaždin, Kaneko bi ponovno mogao na klupu.

Dečki iz Zemlje izlazećeg Sunca dosad nisu u Dinamu pokazali ono za što su dovedeni na posudbu. Kaneko je imao tih blistavih trenutaka, ali u Maksimiru ne 'pali' stara slava, nakon Betisa se sasvim ugasio. Ali, još više intrigira Ogiwara. Je li još jedno 'tajno oružje' Sergeja Jakirovića u završnici sezone, igrač, koji bi mogao donijeti prevagu u borbi za naslov? Ili je 'raketa' ostala potpuno bez goriva? Baš nas zanima kako će se ta priča s Japancima, posebno s Ogiwarom, odvrtjeti, za njega mnogi kažu da je jako dobar, da 'ima nešto'. Spletom okolnosti, prije svega, dosad to 'nešto' nije pokazao!



Tagovi

GNK DinamoTakuro KanekoTakuya OgiwaraHNLSergej Jakirović

Ostale Vijesti