Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Jakirović priprema Marka Roga za Poljud!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 08:04

Bivši reprezentativac mogao bi za Modre debitirati upravo na mjestu, gdje je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica

Dok se u Maksimiru preslaguju na svim razinama, a Modri od ponedjeljka imaju i v.d. sportskog direktora, Marka Marića, Sergej Jakirović već priprema momčad za veliki Derbi na Poljudu 30.ožujka. Dobio je Dinamov trener još jednom jednoglasnu podršku Izvršnog odbora i predsjednika Zajeca, a prva točka pripreme za Poljud jest, kako smo već pisali, trodnevni odmor za igrače. Idući trening je u četvrtak i tada će i prakitčno, na terenu početi priprema za tu veliku utakmicu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A od četvrtka bi u punom treningu, u 100 programu trebao biti i Marko Rog. Veliko ime, ali karijere prožete brojnim ozljedama, konačno bi se trebao potpuno vraitit nogometu. Već sad Rog trenira dobrim intenzitetom i to što još nije bio 100 posto 'unutra' pripisuje se samo oprezu, svi u Maksimiru kažu da se oporavio i više nema nikakvih problema. I Marko Rog bi se u Dinamovom dresu mogao vratiti baš na Poljudu! Mogao bi tamo biti novo, jako Dinamovo oružje. Naravno, ne u prvih 11, ne svih 90 minuta, ako bude, bit će ta sekvenca kraća i od pola sata, vjerojatno, međutim, sama pomisao da bi se Rog mogao priključiti Modrima na Poljudu puni optimizmom Dinamovu svlačionicu i navijački puk. Jer, premda ne treba očekivati neku veliku formu, s obzirom na dugačku stanku od 10 mjeseci, Rog je igrač, koji donosi nova rješenja, nove opcije. On može riješiti utakmicu jednim potezom, a jednu od svojih najboljih utakmica u Dinamu odigrao je baš na Poljudu, dva tjedna prije no što je u ljeto 2016. otišao u Napoli. Rog je bio prva Dinamo 'raketa' u pobjedi 4-0 u Splitu, momčad je vodio Zlatko Kranjčar, zabio je Rog dva pogotka, od toga jedan iz slobodnog udarca. Stoga i nema boljeg scenarija od povratka nogometu baš u velikom Derbiju.

Rog će, čini se, u vatru prije Luke Stojkovića, on će ipak još malo pričekati, ali prema kraju sezone dočekat će i njega dočekati Dinamovi navijači. I da će i on dati doprinos u borbi za naslov. No, o tom potom, u Maksimiru sad traje 'Operacija Derbi', u mislima je samo Hajduk. Prvo prvenstvo pa onda Kup.



Tagovi

Marko RogSergej JakirovićGNK DinamoHajdukDerbiHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti