REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Jajalov Udinese zaustavio Juventus, u četiri utakmice šest crvenih kartona (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 22.08.21. | 22:39

Uzbudljiv dan na talijanskim travnjacima

Večeras su na rasporedu bile četiri utakmice 1. kola talijanske Serije A. Dvije su utakmice krenule u 18:30, a druge dvije u 20:45 sati.

Bologna je na domaćem terenu s 3:2 svladala sastav Salernitane. Gosti su u prednost stigli nakon što je jedan od domaćih igrača skrivio kazneni udarac, precizan je s bijele točke bio Federico Bonazzoli u 52. minuti. Svemu su prethodili crveni kartoni, po jedan sa svake strane. Kod Bologne je pocrvenio Roberto Soriano, a kod Salernitane Stefan Strandberg.

Domaćini se vraćaju zgoditkom Lorenza De Silvestrija sedam minuta kasnije. Ponovno je u pitanju bio korner, iskusni bek tukao je glavom, golman obranio, ali je lopta prešla liniju i to je 1:1.

Pogodak De Silvestrija pogledajte OVDJE.

Mamadou Coulibaly onda je nakon kontre goste sjajnim pogotkom vratio u prednost u 70.. Naciljao je lijeve rašlje i lijepo ih pogodio za 2:1.

Pogodak Coulibalyja pogledajte OVDJE.

Pet minuta kasnije, glavni je Marko Arnautović. Austrijanac se okrenuo u šesnaestercu i loptu za 2:2 plasirao iza golmanovih leđa.

Pogodak Arnautovića pogledajte OVDJE.

Jedino vodstvo Bologne, dovoljno za konačnu pobjedu, stiglo je dvije minute kasnije. De Silvestri još jednom nakon kornera pogađa glavom i svojoj momčadi donosi sva tri boda.

Drugi podoak De Silvestrija pogledajte OVDJE.

Udinese je kod kuće dočekao favorizirani Juventus i uspio im otkinuti bod. Mislili su gosti da će to biti laka pobjeda za njih, jer je Paulo Dybala zabio u 3., a Juan Cuadrado povećao prednost već u 23. minuti susreta.

Pogodak Dybale pogledajte OVDJE.

Pogodak Cuadrada nakon kontre pogledajte OVDJE.

A onda je počeo povratak. Momčad za koju je cijelu utakmicu odigrao bivši član Slaven Belupa i hrvatske reprezentacije Mato Jajalo smanjila je vodstvo gostiju pogotkom Roberta Pereyre s bijele točke u 51. Do potpunog su poravnanja stigli u 83. minuti, a strijelac je nakon ogromne pogreške Szczesnyja bio Gerard Deulofeu.

Veliku grešku Szczesnyja i gol Deulofeua pogledajte OVDJE.

Nogometaši Rome ugostili su Fiorentinu. Viole su već u 17. minuti ostale bez golmana Dragowskog, koji je zbog neopreznog starta pri izlasku sa svog gola isključen iz igre. Rimljani su iskoristili tu prednost i poveli u 26. preko Henrika Mkhitaryana. Asistirao mu je njihov novi igrač Tammy Abraham.

Na početku drugog dijela, u 52. minuti, zbog povlačenja je pocrvenio domaći Nicolo Zaniolo. Nije dugo trebalo Fiorentini, zabili su im osam minuta kasnije preko Nikole Milenkovića.

Gol srpskog stopera nakon kornera pogledajte OVDJE.

Ali ni Rimljanima da ponovno dođu u prednost. U 64., za 2:1 nakon brze je kontre zabio Francuz Jordan Veretout, a ponovno je uloga asistenta pripala Abrahamu.

Prvi pogodak Veretouta pogledajte OVDJE.

Za konačnih 3:1 ponovno je strijelac, u 79., bio Veretout, bivši igrač Fiorentine.

Drugi pogodak Veretouta pogledajte OVDJE.

U zadnjoj utakmici, onoj između Napolija i Venezije, “samo” jedan crveni karton. Victor Osimhen morao je zbog tuče već u 23. iz igre, no domaćine to nije spriječilo da dođu do sva tri boda.

Prvi utakmice, u 62. minuti, zabio je Lorenzo Insigne s bijele točke, a drugi je bio djelo Eljifa Elmasa u 73.

Pogodak Elmasa pogledajte OVDJE.


Serie A, rezultati današnjih utakmica:

Bologna - Salernitana 3:2

Udinese - Juventus 2:2

Roma - Fiorentina 3:1

Napoli - Venezia 2:0



Tagovi

Serie ARomaNapoliJuventusUdineseFiorentinaSalernitanaVenezia FC

Ostale Vijesti