REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Jadranski derbi strancu kojeg po dobrom pamte Dinamo, Hajduk i Vatreni

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 15:06

Nakon Nijemaca i Talijana, u HNL stižu i Rumunji

Hrvatski nogometni savez je objavio suce i ostale službene osobe za 29. kolo hrvatskog prvenstva koje se igra ovog vikenda.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Budući da je glavna utakmica Jadranski derbi, ponovno ćemo gledati strane suce, a nakon Nijemaca u prvenstvenom Derbiju te Talijana u Kupu eto nam na Rujevici – Rumunja. I to ne bilo kojeg, glavni će biti István Kovács, koji je bio u dosadašnjoj karijeri kad se susretao s Hrvatima bio sretan Dinamu i hrvatskoj reprezentaciji.

Kovács je 39-godišnjak iz grada Carei, a dvaput je sudio hrvatskoj reprezentaciji. Vatrenima je sudio kvalifikacijsku utakmicu protiv Walesa 2019., u kojoj je Dalićeva momčad pobijedila 2-1, ali puno svježija sjećanja vučemo s polufinala Lige nacija, iz lipnja prošle godine, kada je Hrvatska pobijedila Nizozemsku s 4-2 nakon produžetaka.

Dvaput je sudio i Dinamu, i to u povijesnoj pobjedi protiv Chelseaja na Maksimiru prije godinu i pol dana(1-0), kao i u uzvratnoj utakmici u nokaut fazi Europske lige protiv Viktorije Plzen 2019., famoznom europskom proljeću u Maksimiru, kada su Modri slavili 3-0 i osigurali daljnu fazu natjecanja.

Hajduku je sudio jednom, u srpnju 2018., kada su Bijeli pobijedili Slaviju iz Sofije 1-0 u kvalifikacijama za Europsku ligu. Rijeci nije sudio nikada, a u svibnju 2022. sudio je finale Konferencijske lige između Rome i Feyenoorda.

Poznatom rumunjskom sucu pomoćnici će biti njegovi sunarodnjaci, Vasile Florin Marinescu i Mihai Ovidiu Artene.

Što se ostalih utakmica tiče, krenimo redom. Rudešu i Osijeku u petak u Rudešu pravdu će dijeliti Ante Terzić iz Podstrane, a u VAR sobi će biti Bebek i Zobenica.

U subotu popodne Lokomotivi i Gorici sudit će Duje Strukan iz Splita, u VAR sobi ‘zvoni’ Dario Bel uz Marjana Tomasa.

U Derbiju sjevera u Koprivnici u subotu navečer (19.00) glavni sudac bit će mladi dalmatinski talent Mateo Erceg iz Pristega kraj Benkovca, a u VAR sobi Zagrepčani Čulina i Pušić.

I na kraju, u predigri Jadranskog derbija, dvoboj Dinama i Istre 1961 u Maksimiru sudit će Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline, a u VAR sobi biti Mario Zebec i Goran Pataki.

Evo i preslike svih službenih osoba za 29. kolo:

(nl)


Tagovi

István KovácsSuciVAR suciHrvatski nogometni savezJadranski derbiHajdukHNK RijekaGNK DinamoIstra 1961HNK GoricaNK LokomotivaNK VaraždinSlaven BelupoNK RudešNK OsijekHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti