REUTERS/Matthew Childs
REUTERS/Matthew Childs

Izviždani Martino napušta Meksiko, igrači ogorčeni ispadanjem:"Cilj je bila peta utakmica...."

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.11.22. | 23:05

Meksički mediji uvjereni su da Martino više neće biti izbornik, da bi otišao i u slučaju prolaska skupine. U Kataru su ga glasno izviždali meksički navijači

Meksiko je u trećem kolu Mundijala pobijedio Saudijsku Arabiju (2:1), nakon što u prva dva kola nije zabio niti gol, stigao je na korak do prolaska skupine, ali je ostao 'kratak' za jedan pogodak. U osminu finala otišle su Argentina i Poljska, a Meksikanci prvi putt nakon 1978. nisu prošli u drugi krug. Razočaranje je veliko, jer, ciljevi su bili visoki.

"Znamo da Meksiko mora proći barem grupnu fazu, a mi smo zadali cilj da izborimo napokon petu utakmicu, četvrtfinale. A nismo došli niti do četvrte. Odlazimo iz Katara vrlo tužni. Ovakav kraj ostavlja mi gorko-slatki osjećaj zbog gola i rezultata, ali takav je nogomet je takav, on se osvećuje za promašaje.", rekao je Luis Chavez, strijelac gola za 2:0, s 30-ak metara iz slobodnog udarca u rašlje.

"Skupina nije bila nimalo laka, očito bi pobjeda protiv Poljske bila najbolji scenarij za prolaz. Kasnije se nađete s jakom Argentinom, znali smo da bi se sve moglo odlučivati u ovoj zadnjoj utakmici. Tražili smo pobjedu, ali nažalost imamo gorak okus u ustima. Imali smo puno prilika za pogotke, nažalost, nismo ih uspjeli dovoljno zabiti. Ali, moramo se suočiti s time i okrenuti se onome što dolazi.", poručio je, pak, Edson Alvarez.

A kako stvari stoje Meksiko će nakon SP-a ostati bez izbornika. Nije još službeno, ali mnogi meksički mediji donose informaciju da je Gerardo Martino protiv Saudijske Arabije zadnji put sjedio na klupi reprezentacije. Ovakav neuspjeh teško može preživjeti, a navodno bi otišao u svakom slučaju nakon Mundijala, bez obzira na rezultat. Argentinac nije baš obljubljen u Meksiku, još prije utakmice navijači su ga glasno izviždali, naravno, još glasnije nakon poraza i ispadanja s turnira. Meksiko se kući vraća razočaran. Dao je i sam Martino nakon utakmice naslutiti da odlazi, da mu je ovo bila zadnja utakmica na klupi Meksika, a čak je i igračima jasno poručio:

"Neka se smire i razmisle o svemu!" (T.N.)



Tagovi

Gerardo Martinomeksička nogometna reprezentacijasaudijska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti