Screenshot
Screenshot

Izbornik Poljske: „Slavili smo protiv Srbije i Ukrajine, možemo i protiv Hrvatske“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 16.04.24. | 12:28

Unatoč negativnmom rezultatu iz Koszalina, izbornik Poljske Blažej Korczynski vjeruje u plasman na Svjetsko prvenstvo.

Poljska je fanatičnom igrom, posebno u obrani, na odmor prve utakmice otišla s prednosti od 2-1, no Hrvatska se u nastavku konsolidirala i preokrenula rezultat te se u Zagreb vratila s prednosti od 3-2. Uzvratna utakmica dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo igra se danas u ispunjenom KC Dražen Petrović.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatskoj je za plasman na Svjetsko prvenstvo dovoljan i remi, a Poljska mora slaviti s dva razlike. U slučaju prednosti Poljaka od jedan razlike nakon 40 minuta, igrat će se produžeci dva puta po pet minuta. I Hrvatska i Poljska love svoj drugi plasman na Svjetsko prvenstvo. Hrvatske na Mundijalu nije bilo 24 godine, a Poljske 32.

Osim hrvatskog izbornika i naših kapetana, uzvratni dvoboju u Draženovom domu najavio je i izbornik Poljske Blažej Korczynski.

“Nadao sam se da će Jakub Raszkowski zabiti u situaciji jedan na jedan, da će Paweł Kaniewski zabiti iz voleja, da nakon udarca Sebastiana Szadurskog lopta neće biti očišćena s gol-linije, te da će kada se umorimo rezultat biti 4:1 ili 5:1, a onda bismo lakše odigrali na kontre,”, rekao je uvodu izlaganja i nastavio:

“Ne kažem da smo imali više prilika od protivnika, ali znali smo da ćemo imati prilike, no morali smo biti učinkovitiji. Znali smo da ćemo se morati potući za pobjedu, no u presudnim trenutcima nedostajalo je kvalitete. Hrvatska me nije iznenadila. Znali smo da imaju odlične pivote i da ih nekako moramo odsjeći. Večim dijelom susreta u tome smo uspijevali. U cijelom susretu napravili smo tri pogreške, a oni su to kaznili s tri zgoditka.”

Unatoč rezultatskom zaostatku i gostujućem terenu, izbornik Poljske vjeruje u plasman na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistan.

“Nećemo puno mijenjati. Moramo biti iskreni i reći da nemamo veću kvalitetu od Hrvata, tako da nismo mi ti koji će voditi igru, pogotovo kod njih, u njihovoj dvorani. Mislim da će Hrvati htjeti što prije potvrditi plasman na Svjetsko prvenstvo, da neće čekati da se utakmica razvije. Mi ćemo malo modificirati način igre. Možda ćemo se i malo povući, pustiti da se Hrvati umore. Iz protunapada nam se možda ipak pruže bolje prilike nego iz presinga. U ovim smo kvalifikacijama već pokazali da možemo slaviti na teškim gostovanjima. Slavili smo protiv Ukrajine i Srbije, a na nama je da nađemo način kako doći do nove pobjede koja bi nas odvela na Svjetsko prvenstvo,” rekao je za kraj.

Utakmica počinje u 19 sati. Većina kapaciteta dvorane je ispunjena, a posljednji kontingent ulaznica moguće je nabaviti preko platforme CoreEvent ili na blagajni KC Dražen Petrović danas od 17 sati.



Tagovi

FutsalfutsalHrvatska futsal reprezentacijapoljska futsal reprezentacijasvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti