Sandra Novaković Milašinčić
Sandra Novaković Milašinčić

Istrin reprezentativni dvojac za Germanijak: „Prilika je povijesna, idemo po Svjetsko prvenstvo“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 15.04.24. | 09:05

Dva hrvatska reprezentativca koji stižu iz Futsal Pule, David Mataja i Niko Vukmir, najavili su uzvratnu utakmicu playoffa za plasman na Svjetsko prvenstvo, koja se igra u utorak, 16. travnja s početkom u 19 sati u KC Dražen Petrović.

Hrvatsku futsalsku reprezentaciju u utorak očekuje povijesna utakmica. Nakon 24 godine imamo priliku plasirati se na Svjetsko prvenstvo u futsalu koje se u rujnu i listopadu ove godine održava u Uzbekistanu. Draženov dom bit će ispunjen, a Hrvatskoj je protiv Poljske dovoljan i remi, budući da su u prvoj utakmici Futsal Vatreni slavili s 3-2.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A jedan od junaka te prve utakmice, u uzavreloj atmosferi dvorane u Koszalinu, bio je David Mataja, pivot Pule koji je u 35. ušao u igru i odmah, gotovo iz prvog dodira, spektakularno zabio za pobjedu.

"Nismo ušli najbolje u utakmicu. Prvih 10-15 minuta mislim da su oni bili bolji protivnik. Bili smo možda malo i pod utjecajem atmosfere u dvorani, ali u drugom poluvrijeme je neki putokaz u kojem bismo smjeru trebali ići. Ovaj puta ja sam zabio taj pobjednički gol, sutra će ga zabiti netko drugi, prekosutra netko treći. Najbitnije je da pobijedimo u Zagrebu i kvalificiramo se za Svjetsko prvenstvo", rekao nam je pred početak treninga u Zagrebu.

U utorak s početkom u 19 sati očekuje nas uzvrat u KC Dražen Petrović...

"Igramo pred svojom publikom, vjerujem da će biti ispunjena dvorana. Bacit ćemo se na glavu. Ništa nam drugo ne preostaje. Nakon 24 godine mislim da je stvarno vrijeme da se kvalificiramo na Svjetsko prvenstvo. Dat ćemo ne 100, nego 500 posto od sebe, sve samo da ne budemo 'jedna od' generacija".

U posljednjoj minuti prve utakmice dvostruki strijelac Luka Perić zaradio je treći žuti karton te ga neće biti u uzvratu. Mataja bi, dakle, trebao dobiti još veću ulogu...

"To je na stručnom stožeru. Ja sam tu u službi reprezentacije. Napravit ćemo što god treba i što god oni odluče, samo da rezultat bude dobar", rekao nam je Mataja.

Slično razmišlja Matajin klupski kolega (Futsal Pula), mladi Niko Vukmir (22) koji se u Koszalinu našao u dvije izgledne šanse, u jednoj je već matirao golmana, ali je gol spriječila stativa...

"Vatreno gostovanje. U prvom dijelu nismo bili možda najbolje. Ulog je bio veliki, a mi smo bili u malom grču. Međutim, u nastavku utakmice mislim da smo odigrali jako dobro i zasluženo pobijedili. Nosimo tu prednost u Zagreb u kojem ćemo nadam se potvrditi pobjedu i plasirati se na Svjetsko prvenstvo".

Vukmir i Mataja već su osjetili slast igranja u kultnom Draženovom domu, u posljednjem kolu redovnog dijela prvenstva odigrali su 4-4 protiv Futsal Dinama s kojim se susreću i u polufinalu prvenstva. No, u ovom trenutku nitko ne razmišlja o nastavku HMNL-a. Isključivi fokus je na utakmici u utorak...

"Ovo bi mogla biti povijesna utakmica za hrvatski futsal, nadam se da će nas navijači doći podržati u što većem broju. Mislim da imamo jako dobru priliku plasirati se na Svjetsko prvenstvo. Poljska je dobra momčad, očekuje nas neizvjesna utakmica. Moramo biti na razini, ako želimo plasirati se u Uzbekistan", rekao nam je za kraj Vukmir.



Tagovi

FutsalfutsalHrvatska futsal reprezentacijasvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024poljska futsal reprezentacijaDavid MatajaNiko Vukmir

Ostale Vijesti