Izbornici pred Euro u panici! Od ozlijeđenih igrača mogla bi se složiti sjajna momčad (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.05.16. | 11:59

Približava se Europsko prvenstvo u nogometu, a sve češće dolazi do vijesti o ozljedama zbog koje će određeni igrači propustiti europsku nogometnu smotru.

Posljednjih su dana reprezentacije Njemačke, Engleske, Italije i Nizozemske doživjele velike udarce. İlkay Gündoğan, Alex Oxlade-Chamberlain, Marco Verratti i Vincent Kompany sigurno neće nastupiti na Euru, a u pitanju je i nastup Dannyja Welbecka koji još uvijek čeka potpunu dijagnozu oko njegove ozljede koljena, ali izgledno je kako bi Engleska mogla ostati bez njega.

Duga i naporna klupska sezona ostavlja traga na nogometašima koji se posljednjih godina izlažu sve većim naporima pa samim time nije ni čudno što dosta reprezentacija muku muči s ozljedama. Vjerojatno su svi izbornici spremni na to da će ostati bez jednog- dva igrača zbog ozljeda, ali se nadaju da baš oni neće imati problema. Srećom po Hrvatsku, Ante Čačić trenutno može računati na sve naše reprezentativce. Još samo da se riješi slučaj s Lovrenom…

No, mnogi drugi izbornici nisu Čačićeve sreće. Roy Hodgson već sada zna da ne može računati na Oxlade-Chamberlaina i vratara Jacka Butlanda, koji se ozlijedio upravo na reprezentativnoj utakmici protiv Njemačke, a pod znakom pitanja su mnogi igrači – osim Welbecka tu je Luke Shaw, koji se još nije oporavio od loma noge, Jordan Henderson, Phil Jagielka i Jack Wilshere, a pitanje je koliko su spremni Daniel Sturridge i Fabian Delph.

Kod Nijemaca je sigurno otpao Gündoğan, a Joachim Löw ima još nekoliko ozlijeđenih igrača koji su pod znakom pitanja. Najmanje izgleda za nastup na Euru ima Julian Draxler, a njemački izbornik se nada da će Bastian Schweinsteiger, Emre Can, Jerome Boateng i Benedikt Höwedes biti spremni do turnira u Francuskoj.

Talijani su ostali bez Verrattija, ali i Claudija Marchisija, a probleme s ozljedama imaju i Mattia Perin, Gorgio Chiellini, Giacomo Bonaventura, Ciro Immobile, Marco Parolo i Luca Antonelli.

Dva mlada francuska stopera, Kurt Zouma i Aymeric Laporte, najvjerojatnije neće vidjeti Euro, kod Belgijaca je tu Vincent Kompany, a upitan je i Divock Origi, dok su Portugalci ostali bez Fabia Coentraa.

I druge reprezentacije imaju svojih problema, a sigurno je da će se, kako se Euro bude približavao, povećavati broj vijesti vezan za ozljede igrača i njihovo propuštanje ovog natjecanja. Već sada smo ostali bez velikog broja igrača koji bi sigurno donijeli na kvaliteti ovog natjecanja, a kao bismo vam pokazali o kakvim se igračima radi, složili smo momčad od ozlijeđenih igrača. Neke smo igrače 'pomakli' na nešto neprirodnije pozicije kako bi sve bolje 'leglo', ali ova reprezentacija uopće ne izgleda loše.

(Foto: Pixsell/Press Association/LineUpBuilder)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

europsko prvenstvo u nogometu 2016Ilkay GündoganAlex Oxlade-ChamberlainVincent KompanyMarco VerrattiDanny WelbeckJack ButlandLuke ShawKurt ZoumaAymeric LaporteFabio Coentrao

Ostale Vijesti