Screenshoot/HRT
Screenshoot/HRT

"Imamo čvrsto obećanje od Barišića da idemo u izmjenu Statuta u zamjenu za podršku na Skupštini

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.03.23. | 22:57

U emisiji Otvoreno na HRT-u bilo je govora o sutrašnjoj Skupštini GNK Dinamo

Uoči skupštine GNK Dinamo koja će se u četvrtak održati u hotelu Sheraton s početkom u 18 sati u emisiji “Otvoreno” na HRT-u razmišljanja, stavove i prognoze sučelili su članovi dosadašnjeg IO kluba Damir Zorić i Ognjen Naglić, Juraj Čošić, predsjednik udruge “Dinamo to smo mi” i Karlo Ledinski, novinar Večernjeg lista.

Zorić je u uvodu istaknuo da on prevodi svoju struju i pokušao skinuti stigmu “mamićevci” kako se kolokvijalno naziva struja koja je htjela maknuti Krešimira Antolića iz uprave kluba u prosincu.


“Da je ta odluka provedena, do ovoga nikada ne bi došlo”, istaknuo je Zorić izrazivši sumnje da ovaj kaos oko Dinama odgovara grupi ljudi koja želi privatizirati Dinamo. Nije rekao o kome se radi, ali je zato naglasio da jedan član krnjeg IO Dinama koji je donio neke važne odluke u posljednje vrijeme tamo ne smije sjediti zbog pravomoćne presude iz domene gospodarskog kriminala.

“Nikola Hanžel osuđen je u aferi “Karlovačka banka” a Zakon o sportu jasno kaže tko može sudjelovati u sportu. A taj donosi odluke. U Dinamo se mora vratiti zakon i red”.

Replicirao mu je Ognjen Naglić istaknuvši kako u Dinamu postoji legitimna izborna vlas a da su svi ostali - pučisti. Dosta hrabra izjava s obzirom na to da je za smjenu Antolića bila velika većina skupštine kluba u prosincu. Potom je istaknuo da je IO legalno odlučio ne smijeniti Antolića i pohvalio je rad tročlane Uprave kluba. Zanimljivo, unazad nekoliko dana upravo je IO smijenio dvoje od tri člana “uspješne uprave”.

Potom je slijedilo “šamaranje” raznim člancima iz statuta a čini se kako je upravo promjena statuta kluba bio povod da se u sve uključe navijači.

“Statut je problem kluba. Da je drugačije postavljen, ništa ovo se ne bi dogodilo. Nadam se da će nakon ove skupštine prestati ovakvi ratovi jer to šteti Dinamu”, rekao je Juraj Čošić otkrivši kako je plan povjerenika koji bi sutra nakon verifikacije trebali ući u Skupštinu, dati podrška Mirku Barišiću.

“I to zbog čvrstog obećanja da će se odmah krenuti u izradu novog statua.To nas jedino zanima. Očekujemo odmah da se oformi radna skupina za novi statut”, naglasio je Čošić dodavši kako intencija navijača nije ulazak u klub s ciljem operativnog rada u Dinamu.


Tagovi

GNK DinamoSkupština GNK DinamoDamir ZorićOgnjen NaglićJuraj Čošić

Ostale Vijesti