Il Cavaliere je obećao prodor na sami vrh talijanskog nogometa, prvi korak je napravljen

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 09.06.20. | 10:19

Prošetali su se ligom, a sad rade momčad za velike stvari.

Silvio Berlusconi bivši talijanski premijer, kao i nekadašnji vlasnik Milana i talijanskog nogometa odlučio je krajem 2018. godine vratiti se u nogomet i kupiti Serie C ligaša A.C. Monzu te ju odvesti u sam vrh talijanskog nogometa.

Ulaskom u Serie B prvi korak je napravljen, zbog prekida za zelenim stolom, no i da se nastavilo prvenstvo Monza bi izborila viši rang.

"Nikada nisam imao nikakvih sumnji... Počeli smo na vrhu i tamo ostali do suspenzije sezone. Sada ćemo napraviti vrhunsku ekipu za Seriju B. Promocija u Seriju A zavisi od mnogo faktora, ali neki od njih su nam dobro poznati i napravit ćemo sve da ih iskoristimo", izjavio je Berlusconi za Il Cittadino.

Il Cavaliere nije nasumično odabrao gdje će investirati svoj novac, već je uložio u klub iz rodnog grada njegove desne ruke iz vremena vladanja Milanom Adriana Gallianija, koji je naravno postao predsjednik kluba.

Bivši premijer je od ulaska u klub, prema pisanju Tuttosporta, uložio oko 14 milijuna eura, što je više nego ijedan vlasnik u tom rangu, a to se najbolje očituje na tablici gdje su do prekida prvenstva imali 16 bodova prednosti pred prvim pratiteljem.

Dvojac je u trenutku preuzimanja kluba napravio cijeli remont momčadi te su u samo mjesec dana napravili 30-ak transfera, a za trenera su postavili bivšeg igrača Milana Christiana Brocchija.

Plan nekadašnjih Imperatora talijanskog nogometa je što prije dovesti klub u najviši rang talijanskog nogomet, a zanimljivo je da čak pokušavaju nagovoriti Ricarda Kaku da se vrati iz mirovine i zaigra za Monzu.

Toliko daleko idu da su već isplanirali i trenera koji bi trebao voditi klub u Serie A i u borbi za trofeje, a riječ je o Carlu Ancelottiju, također legendi Rossonera, koja je Milan vodila do krova Europe.

"Kad uđemo u Serie A, odmah ću pozvati Carla Ancelottija. On je trener koji izlazi i iz najsloženijih situacija. Možete mu slijepo vjerovati jer posjeduje sve, od znanja, dijaloga do čvrstog stava u svlačionici", izjavio je Galliani.

Nije slučajno da je Galliani rekao kad, a ne ako, jer je zasigurno samo pitanje vremena ulaska u najviši rang.

Također, Il Cavaliere je otklonio sve sumnje kako će Monza, posebno zbog geografske blizine“ u budućnosti biti podružnica velikana iz Milana.

"Monza nije Milanova treća momčad. Monza pripada gradu Monzi, Brianzi i njenih 900.000 stanovnika... Grad ima svoj identitet, koji je drugačiji od Milanovog", istakao je Berlusconi.

"Sa igračima i trenerima radim ono što sam uvijek radio i u Milanu: Uvijek sam u kontaktu sa njima, dajem im savjete, stimuliran ih. Čestitam im na njihovim izvedbama na terenu, a nekada i analiziram... Nisam izgubio dobre navike koje sam uvijek imao", poručio je "gazda" novog člana Serije B.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

Serie CSerie BAdriano GallianiSilvio Berlusconi

Ostale Vijesti