Igrao je za Dinamo u Ligi prvaka, proslavio se simuliranjem, a sad je ostao i bez kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.11.19. | 09:01

Još jedan u nizu nezaboravnih asova koji je prije nekoliko dana dobio otkaz u svojem klubu

Dinamo je tako redom dovodio Brozovića, Puljića, Pamića, Mišića, Husejinovića, Čopa i Čalušića, a niti jedan od navedenih tada nije imao više od 24 godine.

Ne treba ni govoriti kako je jedini od svih veliku karijeru napravio Marcelo Brozović, ali osim prethodno navedenih igrača Dinamo je doveo i dva braniča na posudbu.

Prvo je angažiran Lee Addy iz kineskog Dalian Yifanga, a nakon što su godinu dana uživali u njegovim izvedbama Modri su za 220 tisuća eura odlučili otkupiti njegov ugovor.

Drugi u nizu nije bio te sreće, iako je u klub došao na jednogodišnju posudbu, iz Maksimirske 128 dobio je zahvalnicu već nakon šest mjeseci pa se tako ovaj mladić, koji je tada imao samo 21 godinu, trajno vratio u Južnu Ameriku te mu je Dinamo bio prvi, a ispostavit će se i jedini doticaj s Europom.

Njegovo ime je Bryan Carrasco, a upravo je on, prije svega nekoliko dana, dobio otkaz u Tiburones Rojos de Veracruzu te je sada slobodan igrač.

Carrasco se po povratku u Audax Italiano zadržao u čileanskoj prvoj ligi sve do ljeta prošle godine kada se odlučuje na novu avanturu, a njezino ime je Meksiko. Iako je prema statističkim podacima Carrasco bio jedan od boljih igrača svoje nove momčadi, Veracruz je sezonu završio na posljednjem mjestu prve meksičke lige pa su mu tako u kluba odlučili otkazati suradnju.

U svojoj karijeri, osim s činjenicom da je igrao u Ligi prvaka, Carrasco se može pohvaliti i da je dres čileanske nogometne reprezentacije oblačio u četiri navrata te da je čak zabio i jedan pogodak, a on se dogodio početkom 2012. godine u prijateljskom susretu protiv Perua.

Praktički je nemoguće pričati o ovom igraču a ne spomenuti njegov potez u kojem je na „kriminalan“ način pokušao isprovocirati crveni karton suparnika. Naime, u utakmici između Čilea i Ekvadora (U20) Carrasco je doslovno uzeo ruku svojeg suparnika te se njom udario u predjelu lica kako bi zaradio crveni karton. Sudac nije nasjeo na njegovu simulaciju, a kako je to točno izgledalo pogledajte u nastavku teksta:

Za kraj dodajemo kako je Carrasco u upisao tri nastupa u HNL-u i doživio je sva tri mogća ishoda. Prvo je saznao kako je to remizirati u Modrom dresu budući da je u prvoj utakmici Dinamo odigrao 0:0 s Osijekom. U sljedećem kolu saznao je kako je i gubiti, a to se dogodilo na Kantridi protiv Rijeke (3:0) da bi u konačnici osjetio čar pobjede u svojem trećem i ujedno i posljednjem nastupu U HNL-u na gostovanju kod Cibalije u Vinkovcima (0:1)

Zanimljivo, Carrasco je odigrao dvije utakmice Lige prvaka, a u obje je Dinamo poražen rezultatom 0:2, prvo od Porta, a zatim i Dinamo Kijeva.

(foto: Pixsell, Reuters)

 


Tagovi

Dinamo ZagrebBryan Carrasco

Ostale Vijesti