Igrao je za Dinamo, Rijeku i U-19 reprezentaciju, a sad ga žele klubovi iz Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.07.20. | 17:16

Čim o ovome piše Gazzetta znači da je stvar poprilično ozbiljna, a nema sumnje da će u slučaju transfera iznos biti milijunski...

Ako niste uskoro biste mogli budući da je Erlić vruća roba talijanskog mercata. "Krivac" su dobre igre koje je imao u dresu Spezije u talijanskoj Serie B i prema pisanju Gazzette dello Sport za njegovim su uslugama ozbiljan interes pokazali Sampdorija i Bologna.

Erlić se standardizirao u prvoj momčadi Spezije ovog proljeća, važna je karika trenera Gianluce Italiana i jedan od najmlađih igrača u momčadi koja odlično gura u zahtjevnom natjecanju kakvo je Serie B. Tri kola prije kraja prvenstva Spezija se nalazi na trećem mjestu koje vodi u kvalifikacije za talijansku elitu, a Erlić sjajno kotira zbog čega je i sve više interesenata za njegovim uslugama. Na Transfermarktu vrijedi tek 200 tisuća eura, ali nema dvojbe da će u slučaju transfera iznos biti milijunski.

U njegovom slučaju je zanimljivo i što Spezija nije jedini vlasnik njegovog ugovora. Kao što je to često slučaj na Čizmi pola vlasništva ima Sassuolo koji ga je doveo prije pet godina kada se činilo da bi se mogao vratiti u Rijeku.

Erlić je rođen u Zadru, s deset godina već je igrao za Raštane, pa s 12 prešao u Dinamo. Tamo se zadržao dvije sezone pa svoj nogometni put nastavio u Rijeci. Igrao je dobro, ali nije potpisao stipendijski ugovor već je sreću odlučio potražiti u Italiji. Parma, pa Sassuolo prije posudbi u Sudtirolu i Speziji u kojoj se definitivno afirmirao i pokazao veliki potencijal kojeg je dao naslutiti već kao mladi reprezentativac Hrvatske s kojom je 2015. godine, kao dio selekcije do 17 godina, igrao na Svjetskom prvenstvu u generaciji sa Šemperom, Brekalom, Morom, Sosom, Ivanušecom...

Ako se njegov igrački napredak nastavi ovako mogao bi uskoro i do seniorske reprezentacije.

(foto: Martin Erlić Instagram)

 


Tagovi

Ljetni prijelazni roktransferiMartin Erlić

Ostale Vijesti