I to je moguće! Blackburn unatoč nevjerojatno poraznoj statistici pobijedio favorizirani Newcastle

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.01.17. | 18:18

Kakva lakrdija!

Nevjerojatna statistika danas dolazi s utakmice bivših premierligaša, a danas engleskih drugoligaša, Blackburna i Newcastlea!

Blackburn, nedaka prvak Engleske, ne pamti pretjerano sretnih dana otkako je prije pet sezona ispao iz najelitnijeg razreda. U tom periodu najbolji plasman u Championshipu bio je osmo mjesto pred tri godine, a stvari ne idu ni ove sezone – nalaze se na groznom, 22. mjestu.

Razlika se očitovala i u današnjoj utakmici protiv Newcastlea, koji pak relativno brzim korakom grabi prema povratku u Premiership, nakon što su prošle sezone ispali.

I iako je danas Newcastle u dvoboj ušao kao izraziti favorit, Blackburn je na kraju uzeo sva tri boda. Međutim, statistika otkriva nevjerojatan detalj: na poluvremenu domaćini nisu imali niti jedan pokušaj udarca prema golu Svraka. Štoviše, Blackburn je u apsolutno svim statističkim rubrikama na kontu imao brojku – nula! Čak je i posjed lopte bio tragičan, čak 72% vremena je Newcastle imao loptu u nogama.

Situacija nije bila bolja ni do kraja utakmice; Blackburn je uspio stići do barem 33% posjeda i pet šuteva, od čega tek jedan u okvir – onaj koji je ušao u mrežu Darlowa za konačnu pobjedu. „Frustracija“ će biti blaga riječ za momčad Rafe Beniteza, pošto su uputili čak 25 udaraca put gola Blackburna, uz čak 12 blokiranih šuteva.

Ovim je Blackburn sebi znantno olakšao tešku situaciju u borbi za opstanak, dok je Newcastle ovim posrtajem omogućio Brightonu da pobjegne na pet bodova prednosti na vrhu engleskog Championshipa...

(Foto: Action Images/Twitter)

 


Ostale Vijesti