REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

I Kopljanici žele Livakovića!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.12.22. | 09:04

Kultni Nizozemski klub na meti ima hrvatsku i (po novome) nizozemsku jedinicu.

Ajax je oduvijek bio klub čije se ime izgovaralo s velikom dozom respekta, a mnogi ga, uz Benficu i Porto, smatraju najvećim klubom u Europi van Liga petice. Imaju čak 36 naslova prvaka Nizozemske, osvajali su Ligu prvaka, Kup Uefa i brojne druge trofeje, a kroz klub su im prošli neki od najvećih nogometaša u povijesti. Naravno, nitko nikada nije ostavio traga u Ajaxu kao Johan Cruijff, a u dugogodišnjoj povijesti kluba čak su četvorica hrvatskih nogometaša nastupala za Kopljanike.

Strani mediji javljaju kako bi se u Ajaxu uskoro mogao naći i peti hrvatski nogometaš (i treći vratar), a njegovo ime je Dominik Livaković.

Jedinica Hrvatske i Dinama iza sebe ima turnir života, jedan je od najzaslužnijih zašto su se Vatreni u Hrvatsku vratili s odličjem, a kako je branio najbolje je objasnio Mislav Oršić koji je poslije utakmice s Brazilom istaknuo 'Ako ga sad ne prodamo, nećemo nikada'. Livaković je spreman za inozemni iskorak, posljednjih tjedana ga se povezuje s brojnim klubovima, a najnovije ime među njima je ono Ajaxa.

Edwin van der Sar, koji danas radi kao izvršni direktor Kopljanika, navodno želi Livakovića već ove zime. Ajax ima 'problema' na vratarskom mjestu, trenutno jedinicu drži 39-godišnji Remko Pasveer, ali njegov ugovor ističe na kraju sezone te je potpuno jasno da Ajax mora potražiti novog vratara.

Livaković je, navodno, jedna od opcija, ali isto tako Kopljanici prate i razvoj situacije s novom nizozemskom jedinicom Andries Noppertom koji je hit-priča SP-a u Kataru. Prije tri i pol godine, Noppert je ispao s Foggijom u Serie C nakon čega je ostao bez posla, obitelj ga je nagovarala da prestane s nogometom i posveti se poslu policajca, ali on se ljetos vratio u svoj matični klub Heerenveen nakon čega je njegova karijera naglo krenula uzlaznom putanjom

Dakle, u Amsterdamu rade punom parom, primarni cilj uprave je na zimu dovesti vratara i još jednog napadača, a Livaković je u ovom trenutku jedna od najvećih želja kluba. Hoće li Kopljanici moći platiti 15 milijuna eura koliko, navodno, Dinamo potražuje za svoju jedinicu, tek treba vidjeti, ali nakon svega onoga što je Livaković pokazao na ovom SP-u, takav iznos nikoga ne bi trebao iznenaditi. (I.A.S.)


Tagovi

AjaxDominik LivakovićEdwin van der SarDinamo Zagrebnogometni transferitransferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti