REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Alarmantno u Bayernu: Neuer je prošlost, legendarni Kahn želi Livakovića

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 10.12.22. | 17:36

Nakon što je kapetan Neuer otpao do kraja sezone, Oliver Kahn se odmah bacio na posao

Bayernu nikako nije dobro sjela vijest da je njihov kapetan ozlijeđen, a još manje da je 'out' do kraja sezone, skijaške, ali i nogometne. Naime, legendarnog Manuela Neuera (36) zaustavila je jedva snježna avantura. Vratar Bayerna u petak je slomio potkoljenicu na skijaškoj turneji u rodnoj Bavarskoj, a njemačku javnost vezano za to muči nekoliko pitanja. Prvo i osnovno je - je li doista otpao do kraja sezone, drugo je - ako da, tko ga mijenja, a treće - što je s Neuerovom sudbinom. Pa, krenimo redom na odgovore koji su za sada izgledni, a jedan je jako bitan i za Hrvatsku.

PRVA TOČKA

Da. Lom desne tibije, iako zatvoreni, implicira na jako dug oporavak koji njemačkog golmana vjerojatno neće moći vratiti među vratnice na vrijeme da pomogne Bavarcima u nastavku sezone.


DRUGA TOČKA

Ima Bayern i rezervnih golmana, ali... Šef uprave kluba i legendarni njemački umirovljeni vratar Oliver Kahn (53), bio je u KAtaru gdje je gledao utakmicu Hrvatske i Brazila, točnije, gledao je Dominika Livakovića, a Livi je bio - najbolji.

“Vijest o Manuelovoj ozljedi sve nas je šokirala. Stajat ćemo uz njega i pratiti ga na putu do povratka. Preboljet će ovu tešku ozljedu i vratiti se na teren jak kao i uvijek”, rekao je nedavno Kahn, a o svome putu u Katar još nije ništa otkrio.


Kamere su primijetile da je koristio mobitel, a što je i kome slao, vidjet ćemo u narednim mjesecima. Njemački mediji pišu kako bi Livaković možda bio malo preskupa opcija za Bayern u ovome trenutku, ali nakon one partije Dinamova vratara protiv Brazila, koja je i u L'Equipeu dobila čistu desetku, prvi put otkako taj cijenjeni list daje ocjene, teško da Kahn ne okrene broj u Maksimirskoj 128 pa samo upita - Wie viel?

Uz Svena Ulreicha (34) i mladog Johannesa Schenka (19), Bayern još uvijek ima dva vratara u svojoj prvoj momčadi. Lukas Schneller (21), stalni vratar druge momčadi, također je upravo operirao bedro. Livaković u svemnu tome izgleda kao - top izbor.

Da je Bayern jedini na listu Božićnih želja stavio Dinamovu hobotnicu - sigurno nije. Morat će se Bavarci boriti i sa svim drugima koji su od Livakovića napravili drugog najtraženijeg igrača na Transfermarktu, a ima među njima zasigurno i "pokoji" skaut.

TREĆA TOČKA

Prema informacijama BILD-a, u svakom Bayernovom ugovoru stoji da se igrači ne smiju baviti opasnim sportovima. Upitno je hoće li se turno skijanje - posebna vrsta zimskog sporta na skijama koji se uglavnom prakticira izvan staza - ubrajati u opasne sportove. Prema istom izvoru, Neuer u svom ugovoru nema klauzulu o skijanju - ta aktivnost u slobodno vrijeme nije izričito zabranjena

Inače, poslodavac nastavlja isplaćivati ​​normalnu plaću (do 21 milijun eura godišnje) šest tjedana, nakon čega slijedi naknada za bolovanje, kaže isti list.



Tagovi

Manuel NeuerOliver KahnDominik Livaković

Ostale Vijesti