Backa Topola
Backa Topola

Hrvat sa suigračima spašavao ljude po nevremenu na sjeveru Srbije: "Želim što prije zaboraviti to iskustvo"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.03.23. | 16:30

Josip Ćalušić herojski je reagirao sa suigračima u lančanom sudaru koje je uzrokovala vremenska nepogoda na sjeveru Srbije

Jak vjetar, kiša i magla a koji su zahvatili sjever Srbije u utorak imali su za epilog lančani sudar u kojem su sudjelovali deseci automobila. Na svu sreću bez ljudskih žrtava a da bude tako pobrinula se i hrabra skupina igrača Bačke Topole među kojima je bio i Josip Ćalušić, bivši igrač Dinama i Lokomotive.

“Vraćali smo se s treninga svojim kućama i zahvatila nas je pješčana oluja. Niste mogli vidjeti prst pred sobom”, priča nam dan kasnije Ćalušić.

“U zadnji tren smo vidjeli automobile koji stoje ispred nas i koji su već bili dio lančanog sudara. Nekako smo se zaustavili i sklonili sa strane”, opisuje naš sugovornik koji nije previše razmišljao o posljedicama, najmanje o vlastitoj sigurnosti već je krenuo spašavati što se spasiti može.

“Kada smo se zaustavili izašli smo iz auta i trčali na cestu da upozorimo ostale vozače da stanu da se i oni ne bi zaletjeli u vozila koja su stajala u toj prašini, zvali smo hitnu pomoć, i išli provjeriti ima li ozlijeđenih. U tom trenutku ne razmišljate o ničem drugom već da pokušate napraviti sve što je u vašoj moći. Hvala bogu, nitko nije smrtno stradao”, govori Ćalušić koji je o dan kasnije bio pod dojmom onoga čemu je svjedočio na cesti.

“Iskreno, to je iskustvo koje želim što prije zaboraviti. Nikome ne bih poželio da se nađe u ovakvoj situaciji. Najbitnije je bilo ostati sabran i miran kako bi mogli pomoći i sebi i drugima”, poručio je bivši stoper Dinama i Lokomotive koji već drugu godinu brani boje TSC-a iz Bačke Topole. Praktički je nezamjenjiv na stoperskoj poziciji kluba koji se trenutno nalazi na drugom mjestu ljestvice Superlige. Iza Crvene Zvezde koja je pobjegla na 18 bodova, ali s bodom više od Partizana.

"Zadovoljan sam i klupskim uspjesima ali i svojim doprinosom. Tu smu, u vrhu, borimo se i nadamo da ćemo izdržati do kraja i izboriti europske kvalifikacije", završio je Josip Ćalušić za Germanijak.



Tagovi

Josip ĆalušićSrpska nogometna liga

Ostale Vijesti