Halilović donio Rijeci drugi kup zaredom, šesti ukupno (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 01.08.20. | 22:35

Lokomotiva je protiv sebe imala vratnicu, gredu, ali i sjajnog vratara Pandura.

Na Šubićevcu u Šibeniku je odigrano finale Hrvatskog kupa u kojem je Rijeka golom Halilovića pobijedila Lokomotivu te uzela hrvatski kup drugu godinu zaredom.

U prvom poluvremenu nismo gledali neku ljepoticu od utakmice. Rijeka je bolje otvorila susret te su stvorili dvije poluprilike, ali Lončar i Čolak nisu pronašli put ka golu Grbića. Nakon toga je Lokomotiva preuzela inicijativu te su par puta opasno zaprijetili, ponajprije preko brzonogog Uzunija. U 41. minuti smo vidjeli najljepšu priliku prvog dijela, kastrati je vratio povratnu loptu u šest, sedam metara, Tolić je poklopio, ali Pandur refleksno brani.

Samo dvije minute kasnije prva sporna situacija, Rijeka je odigrala protudar lopta je ubačena u sredini kaznenog prostora gdje Mersinaj čisti ispred Andrijaševića, no tom prilikom je i zakačio ofenzivca Rijeke, koji je ostao ležati. Međutim, sudac Pejin je ostao nijem te se na odmor otišlo početnim rezultatom. Andrijašević zbog ozljede nije mogao nastaviti dvoboj te je zamijenjen, ali i odveden na liječnički pregled u šibensku bolnicu.

 

 

U nastavku je utakmica živnula, Rijeka je ponovno bolje otvorila, Halilović je sjajno iskoristio rupu u obrani Lokomotive ušao je u kazneni prostor, ali njegov udarac završava pored gola. Lokomotiva je uzvratila minutu kasnije još boljom prilikom, Cokaj je iskoristio nepažnju veznog reda Rijeke te oteo loptu na sredini terena, loptu mu je uzeo Kastrati i odigrao dupli pas sa Uzunijem, ali budući igrač Dinama u završnici pogađa vratnicu.

Tolić je u 59. minuti solidno opalio s ruba kaznenog prostora, ali Pandur fenomenalno brani. Rijeka je uzvratila minutu kasnije, Štefulj je odigrao za Pavičića, koji vraća oštru loptu u peterac, ali Kolinger čisti opasnost.

U 62. minuti Kastrati je sjajno izvrtio Escovala koji se poslužio rukama i srušio napadača Lokomotive. Sudac Pejin je prvo svirao slobodan udarac pa promijenio u kazneni, no nakon komunikacije s VAR sobom vraćena je prva odluka. Definitivno i opravdana. Tolić je izveo slobodan udarac, o pored gola.

 

 

Lokomotiva je u tim trenutcima djelovala bolje i opasnije, ali su u 76. minuti kapitulirali. Rijeka je odigrala brzu akciju po lijevoj strani, lopta je došla do Pavičića, koji šalje povratno dodavanje za Halilovića, a sjajni veznjak rijeke smireno i precizno matira Grbića za 1:0.

 

Mogao je Čolak u 83. minuti riješiti susret i otkloniti nervozu, ali je njegov udarac glavom sjajno pročitao Grbić.

 

Lokomotiva je u završnici susreta sve karte bacila u napad, sudac je produžio utakmicu čak sedam minuta. Jakić je u 84. minuti opalio bombetinu koja je odsjela na gredu Pandurovog gola. Pokušala je Lokomotiva još par puta, ali se rezultat nije mijenjao i nakon posljednjeg zvižduka suca Pejina moglo je započeti riječko slavlje.

Golman Rijeke kao da je začarao svoj gol, imao je par sjajnih intervencija, a i čuvala ga je vratnica i greda te je zasigurno uz Halilovića najzaslužniji za šesti osvojeni Kup svoje momčadi.

Zanimljivo da su igrače Rijeke svoj pehar i medalje primili u nesvakidašnjoj sistuaciju u mraku, jer je nakon utakmice nestalo struje na Šubićevcu zbog kvara na trafostanici.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell)

 


Tagovi

Hrvatski nogometni kupTibor Halilović

Ostale Vijesti