Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Hajdukov trijumf za dobar Karoglanov start i poklon Torcidi koja danas slavi rođendan

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 28.10.23. | 09:30

Bijeli su na putu izlaska iz krize, sad im slijede dva lakša susreta

Najvažnije je za Hajduk bilo doći do tri boda kako bi se u zaborav bacilo turbulentno razdoblje, smjena trenera Ivana Leke nakon dva poraza u derbijima s Rijekom i Osijekom. Stigao je Mislav Karoglan koji je uspješno vodio Hajduk prije njega i ostvario pobjedu 1-0 nad Slaven Belupom u Koprivnici.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U malo vremena koliko je na funkciji napravio je dvije bitne promjene, Darija Melnjaka gurnuo na krilo, a Filipa Krovinovića bliže protivničkim vratima gdje je on najopasniji, a kod Leke je bio često žrtvovan igrajući povučeno. Ovako udarcem ili proigravanjem može dati više, dok je Melnjak i kao bek bio uvijek stalno visoko pa mu ta nova uloga nije bila problem za odigrati.

Hajduk je s jasnim planom krenuo ofenzivno, držao napadački ritam na teškom terenu, stvarao je šanse i vidjelo se da Karoglan ima ideju kako doći do pobjede. Doduše, nije došla iz igre nego iz kaznenog udarca koji je Marko Livaja na kraju prvoga dijela pretvorio u pogodak prekinuvši golgeterski post koji je trajao sedam prvenstvenih utakmica. Međutim, kapetan Hajduka nakon utakmice je kritizirao vlastitu momčad, rekao da se nije smjelo igrati onako kako se igralo u drugom poluvremenu, samo izbijati lopte.

Igrači su tako sa stručnim stožerom čestitali Torcidi 73. rođendan, ovaj put su se postrojili u slavljeničkom duhu i donijeli mir navijačima, ali i sebi, pa je tako bila dupla fešta.

Karoglan ima još dosta posla, tek je imenovan i upisao je važnu pobjedu koja je Hajduk dignula opet na prvo mjesto pa makar i privremeno, a u fokusu će mu najviše biti realizacija koja još uvijek zapinje, je tko zna što bi bilo da Livaja nije zabio s bijele točke ili da je Slaven postigao pogodak u drugom dijelu kada je postao ofenzivniji.

Sreća je što je iduća prvenstvena utakmica ona s Rudešom na Poljudu pa se ne bi smjeli osjetiti izostanci Krovinovića i Livaja koji imaju tri žuta kartona, jer protiv posljednje momčadi na tablici moraš dobiti i bez njih. Bit će to prilika za Aleksandra Trajkovskog koji je u Koprivnici u nadoknadi imao svoju priliku, ali je nije iskoristio, te bi mu dobro došlo da se upiše u listu strijelaca.

Prije toga, već u utorak, Hajduk čeka obveza u Kupu, bit će prava fešta u Pločama protiv Jadrana koji igra u trećem rangu, a vodi ga bivši trener i igrač Bijelih Mišo Krstičević koji tamo radi sjajan posao u Drugoj HNL. Međutim, dvostruki uzastopni osvajač Kupa ne bi trebao imati problema u toj svečarskoj utakmici za koju su domaćini ušminkali igralište, postavili montažne tribine tako da će moći biti prisutno oko tri tisuće ljudi.

Dakle, dva lakša susreta čekaju Bijele, a onda zaostali susret s Osijekom 8. studenog koji će biti pravi test, jer Hajduk, ako misli biti u konkurenciji za prvo mjesto ne bi smio opet izgubiti od protivnika koji je inicirao pobjedom na Poljudu smjenu Leke.

Za kraj dodajmo kako je Karoglan povukao nesvakidašnji potez u završnici vađenjem Ivana Dolčeka nakon samo 12 minuta kako bi ubacio Josipa Eleza i dodatno cementirao obranu. Nije bilo lako Dolčeku koji je mislio da je greška kada je na semaforčiću za izmjene ugledao svoj broj, no trener ga je izgrlio, a kasnije se i javno ispričao što je posegnuo za još jednim stoperom kako bi zatvorio utakmicu da mu pobjeda ne bi izmaknula u finišu kada je Slaven bacio sve karte u napad. Morat će trener Hajduka dodatno porazgovarati s Dolčekom kako zbog tog njegovog poteza ne bi dodatno potonuo, pa bi ga mogao počastiti mjestom startera u susretu u Pločama kako bi se iskupio…



Tagovi

HajdukSlaven BelupoMislav KaroglanMarko LivajaIvan DolčekTorcidaHrvatska nogometna ligaHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti