Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk u utorak 21. rujna dolazi u Biograd

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 10:20

Promijenjen je termin odigravanja utakmice 1/16 finala hrvatskog Kupa

Dvoboj protiv Istre 1961 je arhiviran, Hajduk je zasluženo pa i očekivano upisao tri boda, a Marko Livaja opet potvrdio da je klasa za sebe. Barem u Hrvatskoj, a sigurno i šire. Takav igrač trebao je prije svega Hajduku, ali trebao je i cijeloj domaćoj ligi jer pojavom, nastupom i igrom privlači gledatelje na tribine.

Kvaliteta i vrijednost natjecanja u kojem igraju igrači poput Livaje može samo rasti, a u Hrvatskoj se već godinama igra dobar i kvalitetan nogomet. Znatno bolji nego što ga percipira dio javnosti. Jedan od dokaza za tu tvrdnju je upravo Livaja, igrač za kojeg će vjerojatno svi navijači Hajduka reći da može igrati gotovo bilo gdje na svijetu. I sasvim sigurno može i mora biti dio reprezentacije Hrvatske, što je izbornik Zlatko Dalić apsolutno prepoznao.

Livaju svi simpatizeri Bijelih žele vidjeti uživo, a novu priliku za to imat će u utorak 21. rujna u Biogradu. Utakmica 1/16 finala Kupa Hrvatske protiv Primorca pomaknuta je za dan ranije, Splićani ionako za vikend nemaju ligaških obveza jer je Dinamo zatražio i dobio odgodu derbija pa je bilo lako promijeniti termin.

U Biogradu se sigurno sprema fešta, svugdje je Hajduk vrlo popularan pa se na igralištu Kazimir i Silvio može očekivati veliki broj navijača. Naravno, uz odgovorno ponašanje i poštivanje svih epidemioloških mjera. Primorac je trećeligaš, u pravilu stabilan član 3. HNL jug, a s klupe ga vodi iskusni trener Krešimir Sunara. Hajduku će sigurno učiniti boravak u Biogradu ugodnim, ali sportski i pošteno neće mu olakšati posao u Kupu.

Jasno je da su Splićani apsolutni favoriti, u kakvom god sastavu došli. Vjerujemo da će među igračima na koje Jens Gustafsson računa u Biogradu biti i Marko Livaja. Sigurno Bijeli mogu bez njega svladati Primorac, ali Livaja mora biti tamo da bi ga brojni navijači pozdravili, upoznali, pitali za autogram ili fotografiju. Zaslužio je najbolji igrač HNL-a da ga se slavi i da mu se kliče, biti će tako sigurno i sljedeći utorak u Biogradu od 17 sati.


Tagovi

Primorac BiogradHajdukHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti