Action images
Action images

Haaland zahvalio Mbappeu: Vidio sam kako 'trpa' Barcu, to me dodatno motiviralo

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.02.21. | 14:23

Otkad je stigao u Dortmund, mreže protivnike parao je 10 puta. Za to mu je trebalo samo sedam utakmica. Nikada nitko nije zabio više u kraćem roku.

Klinci vladaju svijetom. Točnije svjetskim nogometom. Lako je to zaključiti nakon predstava koje su nam u protekla dva dana priuštili 22-godišnji Kylian Mbappe i 20-godišnji Erling Haaland.

Opširnije o Mbappeovim brojkama nakon što je demolirao Barcelonu već smo napisali, a tamo gdje je on stao u utorak, u srijedu je nastavio Haaland. Također na španjolskom tlu, ali u Sevilli. Istina, zabio je gol manje, ali bio je jednako dominantan te je zaslužio epitet igrača utakmice.

Zanimljivo, nakon utakmice sjetio se francuskog kolege i zahvalio mu na svoj način.

„Večeras se želim zahvaliti Mbappeu, jer kada sam vidio kako zabija tri gola Barceloni to me dodatno motiviralo, dobio sam dodatni poticaj“, izjavila je mlada norveška zvijezda nakon slavlja u Sevilli.

Inače, koliko je bio ubojit na terenu najbolje pokazuju brojke. Imao je tri udarca, sva tri u okvir gola, a od toga je dvaput zabio. Također, jednom je i asistirao.

Od sezone 2019./200. zabio je u Ligi prvaka čak 18 golova te je po tom pitanju izjednačen na vrhu s Lewandowskim. Mbappe je u istom roku zabio 10 komada. Također, zabio je svakoj momčadi protiv koje je igrao u natjecanju, a otkad je stigao u Dortmund, mreže protivnike parao je 10 puta. Za to mu je trebalo samo sedam utakmica. Nikada nitko nije zabio više u kraćem roku.

A tek mu je 20 godina…      

                         


Tagovi

Erling HaalandBorussia DortmundKylian Mbappé

Ostale Vijesti