ALESSANDRO GAROFALO/Action Images
ALESSANDRO GAROFALO/Action Images

Tudor: Imali smo samo dva dana za pripremu utakmice, pobjednika je odlučio karakter

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.09.21. | 08:49

Mourinho: Tudor gaji stil igre sličan Jurićevom

Igor Tudor imao je debi iz snova na klupi Hellas Verone. Osim što je slavio na svojem Bentegodiju protiv Verone porazo je jednog od najboljih trenera svijeta Josea Mourinha. Verona je na kraju slavila 3:2.

"Očito je da sam sretan. Ovakva pobjeda nam je trebala nakon dugog perioda bez trijumfa. Igrači su odigrali sjajno. Ovo nije bila lagana utakmica. Držali smo visoki intenzitet cijelu utakmicu i sretan sam jer smo pobijedili i igrali dobro. Uvijek možemo bolje, moramo imati pravi mentalitet i nikada ne odustati. Moramo još poboljšati sustav igre. Za ovakvu pobjedu presudan je karakter".

Tudor je preuzeo klupu Verone koju je posljednjih mjeseci vodio Eusebio Di Francesco, domaći strateg koji je na klupi Galioblua zamijenio hrvatskog stratega Ivana Jurića koji je nakon dvije godine Veronu zamijenio Torinom.

"Moj prijatelj Jurić odradio je sjajan posao u Veroni posljednje dvije godine. Sada je na meni da dodam nešto svoje. Nije bilo lagano se pripremati za ovu utakmicu, imali smo samo dva dana. Nije ni igračima lagano, ja sam im treći trener u nekoliko mjeseci".

Jose Mourinho je pak upisao prvi poraz na klupi Vučice i bio je dijametralno suprotnog raspoloženja od Tudora.

"Tudor ima veoma sličan stil kojeg je prakticirao Ivan Jurić. Igrači su se dobro prilagodili, presudili su izgubljeni zračni dueli. Nismo ispravno interpretirali predviđene situacije. Pretjerali smo i s dugim loptama".

U idućem kolu (22. rujna) Verona gostuje kod povratnika u prvu ligu Salernitane, a Roma dočekuje Udinese.



Tagovi

Serie AItalijaHellas VeronaRomaJose MourinhoIgor Tudor

Ostale Vijesti