Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Germanijak.hr postava 29. kola: Očekivano najviše Riječana, u stopu ih prate Dinamo, Osijek i Varaždin

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 08.04.24. | 14:00

Potez kola pripao je junaku Rijeke Marcu Pašaliću

Najveći fokus 29. kola bio je na njenoj posljednjoj utakmici, na Jadranskom derbiju koji se u nedjelju navečer odigrao na Rujevici. Rijeka je slavila s 1-0 efektnim pogotkom Marca Pašalića u samoj završnici dvoboja i time praktički, ne i teoretski, izbacila Hajduk iz utrke za naslovom prvaka. Jadranski derbi nije plijenio ljepotom, no Rijeka je na kraju bila bolja, a činilo se i motiviranija momčad i na kraju upisala zasluženu pobejdu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osim junaka dvoboja Pašalića u postavu kola (3-4-3) uskočila su dva Rijekina braniča Ivan Smolčić i Stjepan Radeljić koji su odigrali 'perfektnu' utakmicu te Rijekin motor Lindon Selahi koji je odigrao još jednu 'ratničku' utakmicu u nizu.

U nešto ranijem terminu Dinamo je na Maksimiru svladao Istru 1961 uz dosta uvjerljivu igru, a za taj dvoboj nagrađena su dva Dinamova napadača, dvostruki strijelac Fran Brodić i Bruno Petković koji nije zabio, ali je upisao asistenciju i bio je vrlo razigran i motiviran.

Varaždin je dan ranije s 1-0 nadvisio Slaven Belupo u Derbiju sjevera. Dvoboj je odlučen nakon majstorije Marka Dabre (bio u najužem krugu za potez kola), a Varaždince je, posebno u prvom dijelu, na životu držao Oliver Zelenika koji je s dvije pravovremene intervencije spriječio opasne pokušaje Tomislava Štrkalja.

Za kraj, ostavili smo utakmicu Rudeš - Osijek 2-3 koja je u ovu postavu dala tri igrača. Kristian Lovrić je zaslužio je svoje mjesto u ovoj postavi jer je u 56. minuti ušao u igru, odmah je u svojem karakterističnom stilu, iz svojeg prvog dodira, pogodio iz slobodnjaka, a tri minute kasnije ponovno je zabio za 3-1 prednost Osijeka koju Bijelo-plavi nisu ispuštali do kraja unatoč drugom golu Tomislava Mrčele na utakmici. Osim dva dvostruka strijelca, u postavu kola ušao je i Osijekov veznjak Petar Pušić koji je lijepo zabio za 1-1 nakon dodavanja Ramona Miereza.

Potez kola - gol Marca Pašalića

Rijeka je bila opasniji protivnik u Jadranskom derbiju, ali Hajduk se dobro branio i vrebao iz kontre. Činilo se da će se gosti uspjeti obraniti, sve do 70. Marko Pjaca ubacio je loptu u šesnaesterac gostiju, Niko Janković proslijedio loptu na desnu stranu gdje se nalazio Marco Pašalić. Hrvatski reprezentativac oslobodio se za šut i snažno opalio pod gredu nemoćnog Ivana Lučića. Osim rezultatske važnosti, gol je i vizualno bio efektan.

Germanijak.hr postava 29. kola (3-4-3):




Tagovi

Germanijak postava kolaHrvatska nogometna ligaHNLDinamo ZagrebBruno PetkovićGNK DinamoFran BrodićHNK RijekaRijekaMarco PašalićLindon SelahiNiko GalešićStjepan RadeljićNK VaraždinVaraždinMarko DabroOliver ZelenikaNK OsijekOsijekPetar PušićTomislav MrčelaNK RudešRudeš

Ostale Vijesti