Damir Spehar/PIXSELL
Damir Spehar/PIXSELL

Majstorija Dabre za prekid crne serije Varaždina u Derbiju sjevera

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 20:53

Odličnim otvaranjem drugog poluvremena Varaždinci su nadvisili regionalnog rivala.

Varaždin je prekinuo niz od četiri utakmice bez pobjede u Derbiju sjevera i slavio je na Ivanu Kušeku Apašu s 1-0. Ova vrlo izjednačena utakmica, odigrana na lošem travnjaku, riješena je nakon greške obrane domaćina, i majstorije Marka Dabre.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Varaždin se ovom pobjedom učvrstio na sedmom mjestu ljestvice, a Slaven Belupo osmom utakmicom u nizu bez pobjede nije uspio izbaciti Rudeš i matematički iz lige. Sedam kola prije kraja Slaven ima 20 bodova prednosti pred Rudešom, a u idućem kolu očekuje ih međusobni dvoboj u Zagrebu.

U prvom poluvremenu utakmice na Ivanu Kušeku Apašu nije bilo pogodaka, ali smo gledali čak i solidnu utakmicu s obzirom na kvalitetu travnjaka s nekoliko šansi na obje strane.

Slaven Belupo dosta je bolje otvorio susret, a posebno opasan bio je Tomislav Štrkalj, koji je prvo pucao iskosa, a onda i efektno petom iz blizine, ali je Oliver Zelenika lijepim obranama sačuvao svoja vrata.

Varaždin prvi put prijeti preko Igora Postonjskog koji iz izgledne šanse puca kraj gola, a Slaven treći put na utakmici prijeti ovaj put preko Božića glavom. Posljednja šansa u poluvremenu pripala je Varaždinu. Dmitar Mitrovski je pucao glavom, a Šušak obranio.

Statistika je bila izjednačenima, a u prilikama je Slaven Belupo imao blagu prednost od 3-2. Na semaforu je i dalje stajalo 0-0.

Varaždin u nastavak kreće silovito. Michele Šego lijepim centaršutom pronalazi Mitrovskog, no Makedonac puca kraj gola.

Da utakmica ne prođe bez pogotka pobrinuo se Marko Dabro, pravom golgeterskom majstorijom u 52. minuti. Smirio je oduzetu loptu, napravio lažnjak i zabio pod prečku nemoćnog Šuška.

Varaždin je primirio igru, a na iduću šansu čekali smo desetak minuta, kada je Matej Šakota poslao oštru loptu u peterac Varaždina.

Pokušala su oba trenera sa zamjenama, Ferenčina da izvuče bod, a Šafarić sačuva pobjedu.

Farmaceuti su na krilima probuđenih Podravskih štuka krenule u napad, no Varaždinova obrana je bila vrlo skoncentrirana i nije dozvolila nikakve propuste.


Varaždin u idućem kolu dočekuje četvrtu Lokomotivu, a Slaven Belupo će imati drugu priliku da izbaci Rudeš iz lige gostovanjem u Rudešu.

Slaven Belupo - Varaždin 0-1

Ivan Kušek Apaš. Koprivnica.

Strijelci: Dabro 0-1 (52.)

Slaven Belupo: Sušak - Bosec, Pllana (od 54. Boras), Božić, Štefulj - Agbekpornu (od 46. Lumala), Jelić Balta (od 77. Jagušić) - Caimacov (od 64. Murić), Mioč, Šakota (od 77. Šuto) - Štrkalj

Varaždin: Zelenika - Vukčević (od 88. Nekić), Jelenić, Ba, Boršić - Postonjski, Marina, Lusavec - Mitrovski (od 67. Drožđek), Dabro⚽(od 70. Škaričić), Šego (od 88. Poldrugač)

Žuti kartoni: Pllana, Božić, Agbekpornu (Slaven Belupo) / Postonjski (Varaždin)

Suadc: Mateo Erceg (Benkovac); VAR: Ante Čulina (Zagreb)



Tagovi

Slaven BelupoNK VaraždinVaraždinHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti