Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka nije hir, Rijeka nije hit. Rijeka ima 'killer instinkt'!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 07.04.24. | 22:15

Utrka za naslov, ako je i bilo dvojbe, nastavlja se u dvoje. Rijeka je još jednom dokazala da ima sve potrebno za naslov prvaka, a Dinamo je pokazao da je probudio šampionski gen

Rijeka je srušila i Hajduk (1-0) i izbacila ga iz utrke za naslov prvaka! Naravno, matematika ima svoje zakonitosti, Hajduk teoretski može stići 10 bodova zaostatka. Ali, nogometna logika i sve ono što smo vidjeli u Jadranskom derbiju govori da je Hajduk ispao iz te priče i da se borba za naslov nastavlja udvoje. Rijeka ili Dinamo, izvjesno je da će netko od njih uzeti trofej.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rijeka će pasti, Rijeka mora negdje kiksati, ne može taj niz trajati, Rijeka nema kvalitetu za naslov. Stalno je ta priča u eteru, stalno je Rijeka pod sumnjom, stalno se čeka taj kiks, koji bi, kao, trebao zaustaviti pobjedničke ambicije. Međutim, Rijeka ne staje, Rijeka nema namjeru prikočiti. I kad ne igra dobro, kad se čini da zapinje, da ne može probiti suparničku obranu, Rijeka uvijek pronađe način. Nekad je to Galešić, nekad Smolčić, nekad Selahi, a kad je bitno, kad je derbi, ukaže se Marco Pašalić, koji je u zadnje vrijeme bio osporavan. Zabio je Hajduku za pobjedu, jedan od onih golova, koji se pamte, koji bi mogli biti ključni u napadu na naslov. Rijeka, definitivno, nije hir, nije niti hit prvenstva, Rijeka ima 'killer instinkt'. Zna pobijediti i kad ne igra najbolje, zna, kao ove večeri na Rujevici pronaći put i nakon nekoliko promašaja, kad je prijetilo da nepisano nogometno pravilo, da se promašaji kažnjavaju, zakuca na vrata. Kako god utakmica izgledala, Rijeka na kraju pobijedi. I to je veliki zalog za ono što slijedi, Rijeka se doista ima čemu nadati.

Ali, Dinamo sve jače puše za vratom. Dinamo je protiv Istre pokazao namjere, nakon dvije pobjede u Derbijima na Poljudu, Dinamo je postao goropadan. I probudio svoj šampionski gen. Dinamo se zna ponašati u borbi za naslovom, Dinamova forma raste i jasno je da će derbi na Rujevici biti ključan u tom dvoboju. Dinamu će, kako sad stvari stoje, trebati pobjeda u Rijeci, a nije slučajno da Modri nisu tamo izgubili već četiri godine. Dinamo je Rijeci 'crna mačka'! Bit će ta borba zanimljiva, naravno, lomit će se i na ostalim, tzv.malim utakmicama. Hoće li netko kiksati, nepredviđeno izgubiti bodove?

Još uvijek se svi pitaju može li Rijeka nastaviti u tom ritmu, može li, doista, pobijediti sve do kraja? Protiv Hajduka je pokazala i da se može nositi s pritiskom, koji sad postoji, više nikome nije svejedno. Dobio je Sopić i Pašalića, važnog aduta u završnici sezone. Rijeka je goropadna, nabujala. Ako je dosad i bilo sumnji, nakon Jadranskog derbija ih više nema!



Tagovi

HNK RijekaHajdukHNLHrvatska nogometna ligaJadranski derbiŽeljko SopićMislav KaroglanSergej Jakirović

Ostale Vijesti