Pixsell
Pixsell

Germanijak.hr postava 22. kola: Dinamovci dominiraju, Livaja predvodi napad, Petkovićeva asistencija potez kola

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 20.02.23. | 16:39

Još jedno izvrsno HNL kolo je za nama.

Iza nas je 22. kolo HNL s očekivanim i neočekivanim ishodima i igrom koja je kod neki bila prolazna, a kod nekih nezadovoljavajuća. Kolo su otvorili Slaven Belupo i Šibenik u petak, a bila je to još jedna utakmica u kojoj Farmaceuti nisu došli do pobjede. Bili su domaći dominantnija momčad, imali su više pokušaja, samo problem realizacije i dalje tu stoji.

Zato ga nije imao Šibenik, a do prve gostujuće pobjede u povijesti došli su golom Stefana Perića. Bilo je to na ubačaj Amera Hiroša iz kornera, a stoper Narančastih iskoristio lošu obrambenu reakciju domaćih i glavom zabio za 0:1 pobjedu. Perić je uz vatara Lovru Rogića svakako bio jedan od najboljih igrača na terenu u ovoj utakmici.

Dan kasnije dosta dobru utakmicu odigrali su Frano Mlinar i Ante Erceg u pobjedi Istre 1961 (1:0) protiv Osijeka. Mlinaru je poništen gol, a odigrao je i dosta dobru utakmicu, dok je Erceg bio u prvom planu. Bilo je tu spornih situacija poput jedanaesterca koji mu nije priznat pa onda i izborenog crvenog kartona za Ramona Miereza. Kruna njegove partije svakako je gol kojim je Istra došla do pobjede protiv Osijeka i potvrdila se na četvrtom mjestu tablice HNL-a.

Istog dana ali u kasnijem terminu u Kranjčevićevoj su igrali Lokomotiva i Rijeka (1:2). Iako su gosti slavili da nije bilo na golu Nediljka Labrovića pitanje kome bi tri boda išla. Vratar Rijeke spašavao je goste u nekoliko navrata sjajnim obranama. Priznanje u ovoj utakmici ide i mladom Matiji Friganu koji je Rijeku doveo u vodstvo na asistenciju Lindona Selahija u 10. minuti. Pobjedu je potvrdio Jorge Obregon na asistenciju Bande, a brojne udarce i pokušaje Lokomotive uspio je tek jednom realizirati Mateo Marić u sudačkoj nadoknadi.

Završni dan 22. kola HNL-a otvorili su Varaždin i Dinamo(1:3). Prvo poluvrijeme prošlo je bez golova, a onda se Ante Čačić odlučio na izmjenu koja je pokrenula igru Dinama. Ušao je Bruno Petković na poluvremenu umjesto Josipa Drmića. Proigrao je odlično u drugom dijelu Luka Ivanušec koji je zabio dva puta, a jednom mu je asistirao Stefan Ristovski. Varaždin je smanjio preko Tonija Teklića, ali brzo je na dva razlike vratio Dinamo preko Arijana Ademija koji je zabio na asistenciju Petkovića. Dobru partiju na lijevoj strani odradio je i Robert Ljubičić u dresu Dinama.

Zatvaranje ovog kola bilo je u Split gdje je Hajduk ugostio Goricu. Slavili su Splićani s 2:1, ali prikazana igra Bijelih nije naišla na odobravanje navijača. Problem je to koji muči hajdukovce duže vrijeme, a unatoč tome drže drugo mjesto. Ciljali su ambiciozno ove sezone na titulu, ali s ovakvom igrom i rezultatima ranije teško će do toga doći uskoro. Gosti su prekinuli post bez zgoditka, a zabio je Slavko Bralić koji je pred kraj spašavao s crte da ne bude i veći rezultat. Hajduk je do pobjede došao golovima Marka Livaje i Nikole Kalinića, a Livaja je imao još pred kraj nekoliko dobrih prilika iz kojih je i rezultat mogao biti veći. Ukupno gledano igra je bila problem kod Bijelih i to baš uoči derbija na Maksimiru koji Dinamu može biti meč-lopta.

Potez kola – Bruno Petković

Kad je Bruno raspoložen gotovo nijedna momčad na drugoj strani nema velike šanse. Protiv Varaždina ušao je u drugom dijelu umjesto Drmića, a njegovim ulaskom odmah je i živnula igra Dinama. Pala su dva gola Ivanušeca, a na kraju je konto zaokružio Ademi na asistenciju Petkovića.

Petković je primio loptu od Baturine te kroz obranu Varaždina poslao za Ademija u prostor, a kapetan stavio točku na 'i'. (G)

Germanijak. Hr postava 22. kola (4-2-3-1): Labrović - Ristovski, Perić, Bralić, Ljubičić - Mlinar, Ivanušec - Erceg, Petković, Frigan – Livaja



Tagovi

Germanijak postava kolaHajdukNK OsijekGNK DinamoNK VaraždinSlaven BelupoNK ŠibenikHNK GoricaIstra 1961Lokomotiva ZagrebHNK RijekaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti