Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Jakić odletio za Frankfurt na liječničke preglede, potpis možda bude već danas!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 10:48

Požrtvovni veznjak se od dresa Dinama oprostio pogotkom, a bio je i jedan od najboljih igrača na terenu.

Prvo je bio 'izbačen' iz momčadi, zatim je vraćen za ogled protiv Osijeka u kojem je bio vjerojatno najbolji igrač Osijeka na terenu, da bi onda već danas odletio put Frankfurta gdje bi trebao 'popeglati' posljednje detalje ugovora s novim mu klubom Eintrachtom.

Kristijan Jakić u Maksimir je stigao prije godinu dana iz Lokomotive. Iako su Plavi za njega izdvojili 1.2 milijuna eura, Jakić je došao na mala vrata. Dinamo, već godinama prepun kvalitetnih igrača, a naročito veznjaka, očito je dobro secirao ono što im treba da momčad postane još bolja i počne ostvarivati europske uspjehe na razini onih u nacionalnom prvenstvu.

Iako je u početku malotko vjerovao da će se tako brzo Jakić aklimatizirati i preuzeti ulogu standardnog prvotimca, nekadašnji član Imotskog, RNK Splita, Lokomotive i Istre 1961 pokazao se, uz Rasmusa Lauritsena, najboljom prošlosezonskom kupovinom čelnika Dinama.

To kako je Jakić igrao u plavom dresu vidi se i po kretnji njegov tržišne vrijednosti koja je otkako je stigao na Maksimir narasla s 1.2 milijuna eura na 4 milijuna eura. Bivši U-19 i U-20 reprezentativac igrao je i pod Mamićem i pod Krznarom, a izuzev prve utakmice protiv CSKA u Moskvi, startao je u svim europskim utakmicama Dinama prošle sezone, samim time i onoj povijesnoj protiv Tottenhama o kojoj će se još dugo pričati.

Osim Eintrachta, Jakića su navodno pratili i neki drugi klubovi iz Lige petice, ali zov kluba u kojm su ne tako davno velik trag ostavili Ante Rebić i Niko Kovač bio je suviše dobar da bi se Jakić propustio odazvati.

Navodno je prije druge utakmice sa Šerifom Jakić obznanio kako želi transfer. Nakon što se Plavi nisu plasirali u grupnu fazu Lige prvaka, proračun se morao napuniti prodajom igrača. Prvi je otišao Lovro Majer u Rennes, a sad se isto očekuje i od Kristijana Jakića. Samo njih dvojica u maksimirsku blagajnu bi trebala dovesti oko 20 milijuna eura, a sve to je dodatan pokazatelj snage hrvatskog nogometa.

Eintracht je ovog ljeta bio poprilično aktivan na ljetnoj tržnici. Prodali su dva napadača (Andre Silva, Joveljić) za kombiniran iznos od 26.5 milijuna eura, a budući da trener Glasner ima na raspolaganju Trappa, odlučio je prodati i Ronnowa Union Berlinu za skromnih milijun eura.

Što se tiče ulaznih transfera, spomenimo dolaske Borrea i Lenza koji su stigli kao slobodni igrači, Lindstrom je plaćen sedam milijuna eura, a tu je i Hauge koji je stigao na posudbu iz Milana.

Za svoje mjesto u sastavu Jakić će se boriti s kapetanom Rodeom i Djibrilom Sowom. 24-godišnji Hrvat danas bi trebao odraditi sve liječničke preglede, popeglati posljednje detalje ugovora i postati novi igrač Eintrachta.


Tagovi

Kristijan JakićEintracht FrankfurtDinamo ZagrebGermanijak transferinogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti