Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ekspresni povratak Varaždina u Prvu HNL, slavili s pet i pol tisuća navijača

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 22.05.22. | 19:01

Varaždinci kolo prije kraja imaju četiri boda prednosti pred Rudešom i bitka za prvaka Druge HNL je odlučena. No, u preostalom kolu slijedi još borba za o(p)stanak

Kolo prije kraja nogometaši Varaždina osigurali su povratak u Prvu HNL. U pretposljednjem 29. kolu Druge lige Varaždin je na domaćem terenu pred preko pet i pol tisuća navijača svladao Dugopolje s 2:1.

Tako je Varaždin brzopotezno osigurao povratak u elitu jer je samo ovu sezonu boravio u drugoligaškom okruženju. Jedinom rivalu Rudešu je, kolo prije kraja, pobjegao na neuhvatljiva četiri boda prednosti.

Prva erupcija na varaždinskom stadionu dogodila se u 15. minuti i za to je uistinu bilo razloga. S više od 30 metara raspalio je japanski nogometaš Itsuki Urata i zabio za 1:0. Igralo se vrlo otvoreno s obje strane, nije ni Dugopolje bilo bezopasno, no domaći sastav je ipak diktirao ritam igri.

U 55. minuti Varaždin je povećao vodstvo, a strijelac je bio Fran Brodić koji je prethodno na susretu promašio četiri sjajne prilike. Tu drami nije bio kraj jer je u 66. minuti pogriješio Urata. Poskliznuo se, a njegovu nespretnost iskoristio je Ćubelić koji je smanjio na 1:2.

No, Varaždin je prednost sačuvao do kraja te je osigurao veliko nedjeljno slavlje na stadionu i u gradu, kao i povratak u Prvu HNL.

Dugopolju, pak, ostaje da u posljednjem kolu obavi završnu borbu za ostankom u drugoligaškom okruženju.

Dan ranije, pak, bodove spasa osvojili su Cibalia i Dubrava TIM Kabel, a Sesvete ispale.

Dramatičnih će biti posljednjih 90 minuta sezone za brojne drugoligaške klubove koji i dalje strahuju od ispadanja iz Druge HNL.

Naime, sigurno je da Dinamo II i Osijek II više nemaju pravo igrati u drugoligaškom okruženju, a otpisani su još od ranije Sesvete i Opatija. No, tko će biti još putnik u niži razred nije poznato, a brojni klubovi u posljednjem 30. kolu će se boriti da izbjegnu taj scenarij.

Prije pretposljednjeg kola najugroženiji je bio Orijent 1919, inače klub koji je bio jesenski prvak. No, velike bodove za produžetak nade klub iz Krimeje je osvojio u Zmijavcima gdje je pobijedio Croatiju 5:1. U 20. minuti, kod rezultata 1:1, domaćin je ostao s igračem manje, a gosti su to višestruko naplatili do kraja i uvjerljivo slavili.

Igrač utakmice bio je Ivan Durdov koji je postigao tri od pet gostujućih pogodaka, dok su po jedan dodali Tadejević i Fatić. Bekavac je bio jedini strijelac na poraženoj strani.

Uspješan gost je bila i Kustošija koja je nastavila sa sjajnom formom u završnici sezone, ali i dalje nije posve sigurna od ispadanja. U Bijelom Brdu je Kustošija pobijedila BSK 3:2, a gol odluke dao je Jurčec u 74. minuti. Prije toga oba gola za BSK je postigao Mihaljević, dok su prije Jurčeca strijelci za Kustošiju bili Šaronja i Šušković Jakopac.

Zaprešićki Inter je potvrdio da je najbolja momčad drugog dijela sezone pobjedom od 2:0 kod Dinama II. Strijelci za novo zaprešićko slavlje su bili Rešetar i Rak tijekom prvog poluvremena. Dinamovcima je to prvi domaći poraz ove sezone! (Hina, G)

Druga HNL, 29. kolo

Subota, 21. svibnja:

Jarun - Osijek II 3:0

Rudeš - Sesvete 3:0

Solin - Cibalia 2:4

Opatija - Dubrava Tim Kabel 0:2

Nedjelja, 22. svibnja

Varaždin - Dugopolje 2:1              

Croatia - Orijent 1919 1:5

Dinamo II - Inter-Zaprešić 0:2

BSK – Kustošija 2:3



Tagovi

NK VaraždinDruga HNLPrva HNLHNLDugopolje

Ostale Vijesti