Depo Photos/ABACA
Depo Photos/ABACA

Dvanaest uhićenih nakon nasilja na utakmici Trabzonspora i Fenerbahçea

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.03.24. | 11:52

Skandalozno ponašanje huligana u Turskoj rezultiralo je s čak 12 privedenih osoba

Dvanaest je osoba uhićeno nakon nasilja koje je izbilo u nedjelju poslije utakmice turskog nogometnog prvenstva između Trabzonspora i Fenerbahçea na sjeveru zemlje, objavio je u ponedjeljak turski ministar unutarnjih poslova.

"Uhićeno je 12 osoba identificiranih kao uključene u incidente koji su se dogodili nakon utakmice Trabzonspor - Fenerbahçe", rekao je Ali Yerlikaya.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mnoštvo navijača upalo je u nedjelju navečer na teren stadiona Trabzonspora nakon zvižduka suca kojim je označen kraj utakmice koju je njihova momčad izgubila (2-3), dok su igrači istanbulskog Fenerbahçea slavili pobjedu.

Navijači su prijetili i nasrnuli na igrače i trenera istanbulskog kluba te vratara Fenerbahçea Dominika Livakovića koji je pogođen nepoznatim predmetom u glavu, a potom i udaren šakom u glavu.

"Apsolutno neprihvatljivo nasilje kojemu nema mjesta u našem sportu, na terenu ili izvan njega", reagirao je šef FIFA-e Gianni Infantino na Instagramu u ponedjeljak.

"Svi igrači moraju biti sigurni kako bi se bavili ovim sportom bilo gdje u svijetu", nastavio je "pozivajući nadležne vlasti da osiguraju da se to poštuje na svim razinama i da odgovorni za događaje koji su šokirali ljude u Trabzonu odgovaraju za svoja djela".

Osim navijača koji su upali na teren, uhićeno je i pet osoba koje su na društvenim mrežama pozivale na nasilje, dodao je turski ministar.

Osuđujući "neprihvatljive" događaje, Turski nogometni savez (TFF) objavio je u nedjelju da će "odgovornima za te incidente biti izrečene kaznene sankcije".

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Turskaturska nogometna ligaTrabzonsporFenerbahçeDominik Livaković

Ostale Vijesti