REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Dortmund izrudario pobjedu protiv Bayera, Pongračić igrao od prve minute (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 11.09.21. | 17:13

Kramarićev Hoffenheim doživio je neugodno iznenađenje na domaćem terenu

Danas se od 15:30 sati u Njemačkoj igralo pet utakmica 4. kola Bundeslige. Bogato su poslijepodne međusobnim ogledom otvorili Bayer Leverkusen i dortmundska Borussia, za koju je od prve minute igrao naš Marin Pongračić. Utakmica dviju momčadi koje ciljaju na visoke pozicije ljestvice završila je pobjedom gostiju 4:3.

Apotekari su poveli u 9. minuti pogotkom Floriana Wirtza, nakon što je Brazilac Paulinho ukrao loptu neopreznim protivnicima, a ovaj trkom ušao u kazneni prostor, pucao i pogodio iza leđa vratara Gregora Kobela.

Pogodak Wirtza pogledajte OVDJE.

Borussia do izjednačenja u 37. stiže preko koga drugog nego Erlinga Haalanda, koji je visoko skočio na centaršut Thomasa Meuniera u kaznenom prostoru gostiju i pogodio za 1:1.

Pogodak Haalanda pogledajte OVDJE.

Gosti novu prednost slave u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Strijelac je bio hit-igrač Eura, Čeh Patrick Schick, kojeg je nakon kontre Wirtz uposlio u kaznenom prostoru i napadač je bio nepogrešiv.

Pogodak Schicka pogledajte OVDJE.

Jednako uzbudljiv bio je i drugi dio. Dortmund se vraća u 49. minuti, a u akciji je ponovno sudjelovao Haaland. Norvežanin je na rubu kaznenog prostora uposlio Juliana Brandta, koji je s njegove desne strane utrčao pred Lukasa Hradeckog i silovito pogodio gornji dio mreže.

Pogodak Brandta pogledajte OVDJE.

Novu prednost Bayer slavi samo šest minuta kasnije. Moussa Diaby najbolje se snašao nakon kornera, lopta mu se odbila na rub kaznenog prostora, a Francuz sjajno naciljao donji kut Dortmundova vratara i postigao peti pogodak utakmice.

Gol Diabyja pogledajte OVDJE.

A novo izjednačenje Borussia u 71. Kako je vrijeme prolazilo, svaki novi gol bio je bolji od prethodnog, što je slobodnim udarcem potvrdio i Raphael Guerreiro. Naciljao je i pogodio rašlje za 3:3.

Pogodak Guerreira pogledajte OVDJE.

I onda, nakon što su se triput vraćali – potpuni preokret. Branič Bayera u kaznenom je prostoru u lice rukom udario kapetana Marca Reusa, a loptu je na bijelu točku stavio Haaland.

Pogodak Haalanda za pobjedu u 75. pogledajte OVDJE.

Freiburg je na vlastitom travnjaku dočekao Koln. Gosti su poveli golom Anthonyja Modestea u 34. minuti, a domaćini do boda stigli u 89. zahvaljujući autogolu Rafaela Czichosa.

Pogodak Modestea pogledajte OVDJE.

Wolfsburg se privakava na činjenicu da među njima više nema Josipa Brekala, koji je otišao u Torino, a ne ide im loše. U gostima su s 2:0 svladali Greuther Furth pogotcima Lucasa Nmeche u 10. i Weuta Weghorsta u 90. minuti, čime se s četiri pobjede u četiri kola vraćaju na čelno mjesto ligaškog poretka.

Hoffenheim Andreja Kramarića doživio je neugodno iznenađenje na domaćem terenu. Sva tri boda otkinuo im je Mainz, koji je poveo zahvaljujući Jonathanu Burtkardtu u 21., kada je napadač matirao Olivera Baumanna i svojoj ekipi donio prednost. Konačnih 2:0 postavio je Marcus Ingvartsen u 77. minuti.

Union Berlin i Augsburg remizirali su u dvoboju bez golova, 0:0.

Bundesliga, 5. kolo:

Bayer Leverkusen - Borussia D. 3:4

Freiburg - Koln 1:1

Greuther Furth - Wolfsburg 0:2

Hoffenheim - Mainz 0:2

Union Berlin - Augsburg 0:0



Tagovi

BundesligaBorussia DortmundBayer LeverkusenHoffenheimAndrej KramarićErling HaalandFreiburgWolfsburg

Ostale Vijesti