ANNEGRET HILSE/Action images
ANNEGRET HILSE/Action images

Barca pripremila 70 milijuna eura za kupovinu Danija Olma već na zimu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.09.21. | 13:18

Katalonci ne odustaju od svog odbjeglog sina.

Posljednjih dana ljetnog prijelaznog roka zakotrljala se priča oko povratka Danija Olma na Camp Nou. Navodno je bivši veznjak Dinama dobio dopuštenje kluba za pregovore s Kataloncima, a iako je Olmo prihvatio uvjete bez da ih je pogledao klubovi se u konačnici nisu dogovorili te do transfera nije došlo.

Međutim, kako stvari stoje priča nije gotova te je velika vjerojatnost za povratak Olma u Barcelonu u narednim prijelaznim rokovima, a vrlo lako moguće već na zimu. Naime, kako je odličan poznavatelj stanja u Katalonskom klubu Oriol Domenech objasnio u programu Onze d'Esport3, Olmo je prva želja katalonskog kluba, a veznjaka žele već u siječnju i za to su pripremili 70 milijuna eura.

Rasplet ove priče ponajprije raduje zagrebački Dinamo, kojem se, ukoliko dođe do transfera, smiješi velika zarada. Naime, Dinamo je prilikom prodaje dogovorio 20 posto od budućeg Olmovog transfera.

Drugim riječima, kad se to stavi na papir Plavima bi moglo pripasti nešto manje od 10 milijuna eura. Naime, taj postotak se računa od iznosa transfera umanjenog za uloženih 22,5 milijuna eura, koliko je Leipzig zajedno s bonusima uplatio Dinamu za usluge Danija Olma.

Podsjećamo, Olmo je postao igrač RB Leipziga u siječnju 2020. godine. Dinamo je na račun odštete uprihodio 22 milijuna eura, a taj se transfer pokazao izvrsnim potezom njemačkog kluba budući da njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 50 milijuna eura.

Olmo je za A reprezentaciju Španjolske skupio 16 nastupa i tri pogotka, a prije nego li je stigao u Leipzig bio je na meti klubova poput Barcelone, Atletico Madrida, Tottenhama i Milana.

Otkako je stigao u Njemačku, za RB Leipzig je skupio 61 nastup, 12 pogodaka i 13 asistencija, a iako je ugovorno vezan za svoj sadašnji klub do ljeta 2024. godine, teško je da će ga tamo i odraditi, a pogotovo uz jaki zov Barcelone, Olmove prve ljubavi.



Tagovi

Dani OlmoBarcelonaRB LeipzigtransferiDinamo Zagreb

Ostale Vijesti