Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via REUTERS
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via REUTERS

Dinastija Højlund vlada Danskom: Mlađi Rasmusov brat Emil jučer je zabio Unitedu, a Oscar je nedavno zaigrao na Old Traffordu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 14:29

Danci ne moraju brinuti za budućnost

U najboljoj utakmici dosadašnjeg dijela Lige prvaka, Kopenhagen je pobijedio Manchester United s 4-3.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prva dva pogotka na utakmici zabili su gosti, koji su već sredinom prvog poluvremena imali vodstvo od 2-0. Oba pogotka zabio je Rasmus Højlund, koji je time stigao do brojke od pet postignutih golova ove sezone u Ligi prvaka. Na kraju nije imao razloga za potpuno zadovoljstvo jer njegova momčad od jučer navečer drži posljednje mjesto u skupini A, no Rasmusa barem može utješiti sjajan individualni učinak.

No, nije to bio jedini razlog za zadovoljstvo u obitelji Højlund. Naime, nekoliko sati prije dvoboja na Parkenu, međusobni su ogled u Ligi prvaka mladih imale juniorske postave Kopenhagena i Manchester Uniteda. I taj je dvoboj obilovao pogocima, a na koncu je završeno 2-2.

I u tom je dvoboju Manchester United rano, do 13. minute, stekao prednost od dva pogotka, ali već u 23. minuti Emil Hojlund smanjio je na 1-2. Mlađi Rasmusov brat realizirao je jedanaesterac, da bi u 90. minuti Chiakha donio bod Dancima, koji su tako iz dva okršaja s Unitedom izašli neporaženi.

Inače, Emil će u siječnju 2024. napuniti 19 godina, a ovo mu je bio drugi pogodak u trećem nastupu u Ligi prvaka mladih. Od Rasmusa je mlađi 23 mjeseca, a spomenimo da za seniorsku momčad Kopenhagena igra i Oscar Hojlund, Emilov brat blizanac. On je u prethodnom dvoboju protiv Manchester Uniteda ušao u igru u 90. minuti, dok jučer nije ulazio u igru. Puno više prilike dobiva u danskom prvenstvu, a za kraj spomenimo i da su braća blizanci standardni U19 reprezentativci Danske. (I.M.)



Tagovi

Rasmus Højlund

Ostale Vijesti